article
1.5520943
ELST - De Valburgseweg in het centrum van Elst functioneert nog niet naar wens. De grote verkeersdrukte maakt de situatie onveilig.
Valburgseweg in centrum Elst nog steeds onveilig
ELST - De Valburgseweg in het centrum van Elst functioneert nog niet naar wens. De grote verkeersdrukte maakt de situatie onveilig.
http://www.gelderlander.nl/regio/betuwe/overbetuwe/valburgseweg-in-centrum-elst-nog-steeds-onveilig-1.5520943
2015-12-08T11:46:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5139471.1439046186!image/image-5139471.jpg
Elst,Black spot,Valburgseweg,hermes
Overbetuwe
Home / Regio / Betuwe / Overbetuwe / Valburgseweg in centrum Elst nog steeds onveilig

Valburgseweg in centrum Elst nog steeds onveilig

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De hulpdiensten op de plaats van het ongeval, dat veel kijkers trok.
   Fotograaf
  ELST - De Valburgseweg in het centrum van Elst functioneert nog niet naar wens. De grote verkeersdrukte maakt de situatie onveilig.

  De gemeente Overbetuwe gaat studeren op maatregelen.

  Prachtig
  Eigenlijk is bijna iedereen die wel eens in Elst komt het er over eens: de heringerichte Valburgseweg ziet er prachtig uit. Net als de aansluitende Dorpsstraat, die dit en volgend jaar wordt opgeknapt.

  Onveilig
  Maar ongeveer net zo eensluidend is de mening over de verkeersveiligheid op en rond de T-splitsing met de Kokkeland, ter hoogte van populaire winkels als Albert Heijn en Action en de restaurants Dries & Co en FineFoodVillage: die is zwaar onder de maat.

  Het is ook de plek waar in augustus 2 fietsers op een drukke zaterdagochtend door een automobilist onderuit werden gereden. Overbetuws verkeerswethouder Jan van Baal beaamt de problematiek. "Het is daar niet de meest ideale situatie geworden. Het is er erg druk, de mensen hebben haast en niemand gunt elkaar nog enige ruimte. Bovendien heb je er veel stilstaande vrachtwagens en auto's: die zijn het lastigste."

  Ingrepen
  Vooralsnog kan aan 3 ingrepen worden gedacht: het maken van een aparte losplek voor vrachtwagens, het instellen van een stopverbod of het instellen van een eenrichtingsweg. Dat laatste is op vrijwel de gehele Dorpsstraat in Elst ook al van toepassing in de richting van de Valburgseweg. Maar die laatste optie heeft bij Van Baal geen voorkeur. "Het grootste nadeel van eenrichtingsverkeer is dat er veel verkeer door de woonwijk erachter gaat rijden."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties