article
1.6290788
EDE - De bewoners van het tuindorp Kolkakkerbuurt in Ede krijgen de beschikking over een stedenbouwkundig plan van hun nieuwe wijk.
Bewoners Kolkakkerbuurt Ede krijgen meer info
EDE - De bewoners van het tuindorp Kolkakkerbuurt in Ede krijgen de beschikking over een stedenbouwkundig plan van hun nieuwe wijk.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/ede/bewoners-kolkakkerbuurt-ede-krijgen-meer-info-1.6290788
2016-08-24T14:26:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4988291.1465807235!image/image-4988291.JPG
Ede,Bouwplan,Nieuwbouw,Woningbouwvereniging,Kolkakkerbuurt,Woonstede,ede
Ede
Home / Regio / De Vallei / Ede / Bewoners Kolkakkerbuurt Ede krijgen meer info

Bewoners Kolkakkerbuurt Ede krijgen meer info

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het tuindorp Kolkakker in Ede.
   Fotograaf
  EDE - De bewoners van het tuindorp Kolkakkerbuurt in Ede krijgen de beschikking over een stedenbouwkundig plan van hun nieuwe wijk. 

  Daarna stemmen ze opnieuw over het voorstel van verhuurder Woonstede om 50 woningen in de wijk te renoveren en de rest te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Dat heeft Woonstede vandaag gemeld.

  Commotie
  Het tuindorp met 163 huizen uit de jaren twintig is toe aan renovatie. In de buurt ontstond dit voorjaar enige commotie over het plan van de corporatie. Bij een stemming vlak voor de zomer bleek dat 99 bewoners het steunden. Dat is 66 procent van het totaal en net niet de 70 procent die nodig waren om direct aan de slag te kunnen. 

  Duidelijkheid
  „Uit de stemming bleek, dat we op de goede weg zijn, maar dat er nog wel behoefte is aan meer duidelijkheid over de toekomst.” vertelt Edwin Boonstoppel van Woonstede. De corporatie vindt het niet nodig om helemaal opnieuw te beginnen met de planvorming. Lisan Verboom, voorzitter van de bewonerscommissie, deelt die mening.

     Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties