article
1.6120466
EDE - Voor de tweede keer in twee maanden tijd is een auto uitgebrand van een Edes stel. Beide keren stond het voertuig geparkeerd op de Kolkakkerweg.
Edenaar is voor de tweede keer de dupe van autobrand
EDE - Voor de tweede keer in twee maanden tijd is een auto uitgebrand van een Edes stel. Beide keren stond het voertuig geparkeerd op de Kolkakkerweg.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/ede/edenaar-is-voor-de-tweede-keer-de-dupe-van-autobrand-1.6120466
2016-06-19T10:50:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6120082.1466357023!image/image-6120082.JPG
Ede,Brandstichting,Autobrand,Tweemaal,Veldhuizen,hermes
Ede
Home / Regio / De Vallei / Ede / Edenaar is voor de tweede keer de dupe van autobrand

Edenaar is voor de tweede keer de dupe van autobrand

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • autobrand Kolkakker Ede
   Titel
   autobrand Kolkakker Ede
   Beschrijving
   P. Fahner uit Ede is voor de tweede keer de dupe geworden van een autobrand.
   Fotograaf
  EDE - Voor de tweede keer in twee maanden tijd is een auto uitgebrand van een Edes stel. Beide keren stond het voertuig geparkeerd op de Kolkakkerweg.

  Het was in de nacht van zaterdag op zondag de negentiende keer in twee maanden tijd, dat er auto's uitgebrand zijn in Ede. Met ditmaal dezelfde gedupeerden.

  Pech
  „Dit moet pure pech zijn, een andere verklaring heb ik niet”, zegt P. Fahner. „Ik werd vannacht rond kwart voor vier wakker van geschreeuw en geknetter. Het eerste wat ik dacht: nee hè, toch niet weer. Ik herkende dat van de vorige autobrand. En meteen daarna dacht ik: als het maar niet via een boom in mijn voortuin overslaat naar mijn huis. Dat ging goed gelukkig. De brandweer was er op tijd bij.”

  Busje
  In april was al eens een busje van de Edenaar uitgebrand: „Nou was die auto nog all-risk verzekerd. Die van afgelopen nacht helaas alleen W.A. Dus dat is dubbel ellendig.”

  De Audi die nu uitgebrand is, is van de vriendin van Fahner: „En die heeft ze hard nodig om morgen naar haar werk te gaan. Hoe dat nu moet? Geen idee. Normaal zet ze haar auto tegenwoordig altijd achter een hek op de oprit. Maar vannacht niet, omdat daar even een paardentrailer stond. Fahner heeft van de politie gehoord, dat er uitgegaan wordt van brandstichting.”

  Van daders is nog geen spoor gevonden. De brand werd opgemerkt door uitgaanspubliek dat naar huis ging.

  Veldhuizen
  De branden begonnen, nadat een vooral door Marokkaanse jeugd bezocht theehuis in de wijk Veldhuizen werd gesloten. Aanvankelijk hadden de branden vooral plaats in Veldhuizen. Maar de laatste tijd branden er ook steeds vaker elders in Ede auto's uit. Zoals woensdag bij bioscoop Cinemec en nu dus aan de Kolkakkerweg. Eerder deze week werd een 19-jarige Edese verdachte aangehouden.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties