article
1.6333663
EDE - Ede wil op de Molenstraat in het centrum van Ede een 30-kilometerzone instellen. Het is een van de voorgestelde maatregelen in een reactie op een ongeval in 2015 waarbij een auto het terras van IJssalon Bernardo's opreed.
Edese Molenstraat 30-kilometerzone na aanrijding op terras
EDE - Ede wil op de Molenstraat in het centrum van Ede een 30-kilometerzone instellen. Het is een van de voorgestelde maatregelen in een reactie op een ongeval in 2015 waarbij een auto het terras van IJssalon Bernardo's opreed.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/ede/edese-molenstraat-30-kilometerzone-na-aanrijding-op-terras-1.6333663
2016-09-02T19:45:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6138375.1466799049!image/image-6138375.JPG
Ede,Burgemeester,B&W,veiligheid,30-kilometer,Ongeluk,Verkeer,hermes
Ede
Home / Regio / De Vallei / Ede / Edese Molenstraat 30-kilometerzone na aanrijding op terras

Edese Molenstraat 30-kilometerzone na aanrijding op terras

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  EDE - Ede wil op de Molenstraat in het centrum van Ede een 30-kilometerzone instellen. Het is een van de voorgestelde maatregelen in een reactie op een ongeval in 2015 waarbij een auto het terras van IJssalon Bernardo's opreed.

  Dat gebeurde op 9 september 2015 op het verlengde terras, wat gesitueerd is op de middenberm tussen de twee rijbanen van de Molenstraat. De auto raakte Edenaar Jan van Raaij vol. Hij raakte wonderwel niet gewond.

  Fouten
  Na het ongeval besloot Van Raaij contact te zoeken met de gemeente. Hij vind de situatie ter plaatste onveilig en meent dat die moet worden aangepast. Het werd een brief- en mailwisseling vol teleurstellingen voor de familie. Brieven kwamen niet binnen de beloofde termijn binnen en het gezin moest steeds aan de bel trekken als ze niets hoorden.

  Inmiddels heeft burgemeester Cees van der Knaap een gesprek gehad met Van Raaij en zijn vrouw. In dit gesprek heeft de burgemeester fouten toegegeven in de communicatie en enkele maatregelen toegezegd.

  Plantenbakken
  Naast de 30-kilometerzone komen er plantenbakken die het terras afschermen. Ook zijn er verschillende maatregelen die moeten zorgen voor een overzichtelijke situatie. Ter hoogte van het terras van Bernardo's komt een drempel om te zorgen dat de automobilisten ook daadwerkelijk 30 kilometer per uur zullen rijden. De maatregelen zijn nog niet definitief, aankomende dinsdag beslissen de burgemeester en de Edese wethouders over de kwestie.

  Vergunning
  De maatregelen zijn van vitaal belang voor IJssalon Bernardo's. Als ze niet worden genomen, zal burgemeester Cees van der Knaap geen nieuwe vergunning voor het terras verlenen, heeft hij eerder toegezegd.

  Onterecht
  De huidige vergunning, die dit jaar afloopt, bleek onterecht afgegeven. Het terras is in strijd met het bestemmingsplan, maar ambtenaren hebben verzuimd dat er op na te slaan. Omdat de vergunning al verleend is, kan deze volgens de gemeente echter niet meer ingetrokken worden.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties