article
1.6323222
EDE - Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden was de poes die dagelijks binnen was bij de Edese Suzanne Brouwer en haar gezin plots verdwenen. Herplaatst bij een ander gezin, tot groot verdriet van de familie Brouwer. De familie hoopt op een hereniging.
Groot verdriet bij Edese familie om plots weggebrachte poes
EDE - Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden was de poes die dagelijks binnen was bij de Edese Suzanne Brouwer en haar gezin plots verdwenen. Herplaatst bij een ander gezin, tot groot verdriet van de familie Brouwer. De familie hoopt op een hereniging.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/ede/groot-verdriet-bij-edese-familie-om-plots-weggebrachte-poes-1.6323222
2016-08-31T18:16:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6323223.1472650239!image/image-6323223.JPG
Ede,Adoptie,Dieren,adoptie,asiel,Kat,hermes
Ede
Home / Regio / De Vallei / Ede / Groot verdriet bij Edese familie om plots weggebrachte poes

Groot verdriet bij Edese familie om plots weggebrachte poes

Foto's
2
Reacties
Reageer
  EDE - Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden was de poes die dagelijks binnen was bij de Edese Suzanne Brouwer en haar gezin plots verdwenen. Herplaatst bij een ander gezin, tot groot verdriet van de familie Brouwer. De familie hoopt op een hereniging.

  De poes, door Brouwer tot 'Miss Kitty' gedoopt, kwam uit het asiel de Hof van Ede. Ze werd geplaatst bij de buren van de familie Brouwer, onder de naam Juji.

  Gehecht
  Al snel vond het dier ook een plekje bij de familie Brouwer. Vaak overdag, als de eigenaren aan het werk waren, kwam ze aanlopen. Het gezin raakte enorm aan het dier gehecht, ook omdat het het eerste dier is waar de pasgeboren zoon van Brouwer mee in aanraking kwam. „Ze was dag en nacht bij ons. Het was voor ons heel bijzonder. En dan bouw je een band met het dier op. Ze is voor ons van grote emotionele waarde."

  Verdwenen
  Twee weken geleden was het dier plots verdwenen. Juji was teruggebracht naar het asiel, omdat het niet goed ging met de andere kat, bij de buren thuis. „De buren wonen hier nog niet zo lang", zegt Brouwer. „Dus we kenden ze niet heel goed. Zij dachten dat we geen kat wilden vanwege ons kleintje. Dat kun je hen niet kwalijk nemen. Maar we hadden haar juist met alle liefde in huis genomen."

  Geadopteerd
  Voordat ze daartoe actie konden ondernemen, was de poes weer ondergebracht bij een ander gezin. Erg snel, maar wettelijk toegestaan, omdat Juji te boek staat als zwerfkat. Plus, zo laat een medewerker van het asiel via Facebook weten: men kon niet weten dat het dier vrijwel altijd bij een ander gezin thuis was. Het asiel zegt de gang van zaken te betreuren, maar ook niets te kunnen doen. Het dier is immers al weer geadopteerd. Wel is er contact geweest met de nieuwe eigenaren van de kat. Men is daar heel gelukkig met haar, laat het asiel op Facebook weten.

  Contact
  Voor Brouwer is dat niet genoeg troost. Zij wil graag direct in contact komen met de huidige eigenaren. „We willen graag persoonlijk ons verhaal doen." Ze hoopt dat ze alsnog zelf de poes kan adopteren. „We kunnen ons namelijk niet voorstellen dat men geen begrip heeft voor ons verhaal." Brouwer is teleurgesteld dat het asiel hierin geen pogingen heeft ondernomen. "We zijn niet zo blij met hoe ze hebben gereageerd."

  Het asiel gaat er vooralsnog vanuit dat Juji bij de huidige eigenaar blijft. 'Maar we vinden de situatie heel vervelend', aldus een medewerker van de Hof van Ede.