article
1.6213981
BENNEKOM - Leiders in verschillende organisaties kunnen veel leren van het professionele wielrennen, meent Dirk van Raalte. Hij bedacht de leergang Koersverleggend Leiderschap.
Leiders kunnen leren van wielerprofs
BENNEKOM - Leiders in verschillende organisaties kunnen veel leren van het professionele wielrennen, meent Dirk van Raalte. Hij bedacht de leergang Koersverleggend Leiderschap.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/ede/leiders-kunnen-leren-van-wielerprofs-1.6213981
2016-07-25T05:08:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6213982.1469393413!image/image-6213982.JPG
Bennekom,Management,Wielrennen,Gran Canaria,Dirk van Raalte,hermes
Ede
Home / Regio / De Vallei / Ede / Leiders kunnen leren van wielerprofs

Leiders kunnen leren van wielerprofs

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Dirk van Raalte.
   Fotograaf
  BENNEKOM - Leiders in verschillende organisaties kunnen veel leren van het professionele wielrennen, meent Dirk van Raalte. Hij bedacht de leergang Koersverleggend Leiderschap.

  De Bennekomse organisatieadviseur en fervent fietsliefhebber (46) trekt graag vergelijkingen met het wielrennen.

  Profs
  „Ik fiets vaak op Gran Canaria. Een geweldige omgeving. Er zijn veel bergen en het is er altijd mooi weer. Daar trainen ook veel profs en met hen fiets ik regelmatig mee. Van hen heb ik geleerd, dat je niet bij elke helling moet proberen als eerste boven te komen. Meestal houden ze zich gedeisd, maar als ze eenmaal een heuvel hebben uitgekozen om te vlammen, dan zie je ze nooit meer terug."

  Leergang
  De leergang duurt een week. In de ochtenduren stapt Van Raalte met de deelnemers op de fiets. „In de eerste plaats, omdat fietsen heel leuk is en wat mij betreft ook heel rustgevend. Heerlijk in de natuur." Maar het fietsen gebruikt Van Raalte ook om bepaalde vaardigheden bij te brengen. „Op Gran Canaria is een Vallei waar het altijd hard waait. Daar kan je proberen in je eentje zo hard mogelijk doorheen te fietsen, maar ik laat de deelnemers voelen, dat ze, als ze goed samenwerken, veel harder gaan. Iedereen neemt om de beurt een stuk de kop en zo help je elkaar. Dat is natuurlijk ook een les voor het geven van leiding."

  Leiderschapsontwikkeling
  In de middaguren werkt hij met zijn deelnemers aan leiderschapsontwikkeling. En 's avonds? „Dan doen we niks. Om tien uur gaan we naar bed, want iedereen is moe. Ze hebben echt geen zin meer om het uitgaansleven in te duiken."

  Info: sportknowhowxl  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties