article
1.6097665
BENNEKOM - De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) gaat de toedracht onderzoeken rondom de zelfverbranding van een vrouw in Ede.
Onderzoek naar zelfverbranding in Bennekom
BENNEKOM - De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) gaat de toedracht onderzoeken rondom de zelfverbranding van een vrouw in Ede.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/ede/onderzoek-naar-zelfverbranding-in-bennekom-1.6097665
2016-06-10T19:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6085517.1465272394!image/image-6085517.jpg
Bennekom,Geestelijke volksgezondheid,verbranding,VGGM,zelfmoord,onderzoek,hermes
Ede
Home / Regio / De Vallei / Ede / Onderzoek naar zelfverbranding in Bennekom

Onderzoek naar zelfverbranding in Bennekom

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BENNEKOM - De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) gaat de toedracht onderzoeken rondom de zelfverbranding van een vrouw in Ede.

  De gemeente heeft hiervoor opdracht gegeven. Dat gebeurt na een melding van zorginstelling Eleos over de zelfdoding. Die wordt beschouwd als een calamiteit. Zorgaanbieders zijn verplicht calamiteiten te melden bij de VGGM. Naar verwachting neemt dit onderzoek enkele weken in beslag.

  Indien nodig zal er afstemming plaatsvinden met de Inspectie voor de Gezondheidszorg, zegt een woordvoerder van de VGGM. Zorgaanbieder Eleos wil uit privacy-overwegingen geen mededelingen doen over de melding en de relatie met de vrouw.

  Verwarde toestand
  De 51-jarige vrouw stak zich vorige week zaterdag in brand in het centrum van Bennekom. De avond daarvoor had zij in verwarde toestand op het station Ede-Wageningen om hulp gevraagd. De gewaarschuwde politie besloot haar, naar nu blijkt, naar haar woning in Bennekom te brengen. Dat gebeurde na overleg met een deskundige.

  Deskundige
  Wie die deskundige was en aan welke instelling die was verbonden, wil een politiewoordvoerder niet zeggen. Ook Pro Persona, de ggz-instelling in de gemeente Ede waartoe Bennekom behoort en verantwoordelijk is voor de crisisopvang, wil niet nader ingaan op het incident. Ook op algemene vragen over crisisopvang in de gemeente Ede wil een woordvoerder van Pro Persona niet ingaan.

  Lees het hele portret van de vrouw in de krant van zaterdag, of in onze betaalde online-krant, of onze apps.

     Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties