article
1.6357370
EDE - Agenten die in Ede een inval deden bij een moslimfamilie, valt niets te verwijten. Dat heeft de Nationale Ombudsman na uitvoerig onderzoek bepaald.
'Politie niet in de fout bij inval moslima's in Ede'
EDE - Agenten die in Ede een inval deden bij een moslimfamilie, valt niets te verwijten. Dat heeft de Nationale Ombudsman na uitvoerig onderzoek bepaald.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/ede/politie-niet-in-de-fout-bij-inval-moslima-s-in-ede-1.6357370
2016-09-08T04:36:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6064463.1464683110!image/image-6064463.jpg
Ede,Islam,Politie,hermes
Ede
Home / Regio / De Vallei / Ede / 'Politie niet in de fout bij inval moslima's in Ede'

'Politie niet in de fout bij inval moslima's in Ede'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ANP
  EDE - Agenten die in Ede een inval deden bij een moslimfamilie, valt niets te verwijten. Dat heeft de Nationale Ombudsman na uitvoerig onderzoek bepaald.

  De politie was in januari 2015 op zoek naar een man die dertien verkeersboetes open had staan. Twee vrouwelijke bewoners wilden de agenten niet toelaten omdat er geen man in huis was. Dat was voor hen als moslima onacceptabel, zeiden ze.

  Protest
  De twee vrouwen probeerden vervolgens de doorgang te blokkeren en werden door de politiemensen opzij geduwd. Daarna werd het huis alsnog doorzocht. De verdachte – een neef – werd niet aangetroffen. De familie protesteerde vervolgens bij de Nationale Ombudsman over de gang van zaken.

  De agenten zouden tegen de vrouw en haar dochter hebben geschreeuwd en een agent zou de moeder bij haar keel hebben gegrepen en in haar borst geknepen.

  Machtiging
  De Ombudsman komt tot de conclusie dat de politie niets onrechtmatigs heeft gedaan. Er was een geldige machtiging afgegeven om de woning binnen te gaan en de vrouwen kregen lang genoeg de tijd om de deur open te doen. De schade die is ontstaan door de deur open te trappen, hadden ze dan ook aan zichzelf te wijten.

  Wat vindt u?

  De politie moet rekening houden met de religieuze achtergrond van verdachten.

  Toon resultaten