article
1.6467161
EDE - De Edese regeling voor het ophalen van oud papier, waarmee een tiental verenigingen aanzienlijke geldbedragen ophaalt, stopt per 1 januari. Daartoe besloot een meerderheid in de Edese raad donderdagavond.
Regeling oud papier voor clubs Ede op de schop
EDE - De Edese regeling voor het ophalen van oud papier, waarmee een tiental verenigingen aanzienlijke geldbedragen ophaalt, stopt per 1 januari. Daartoe besloot een meerderheid in de Edese raad donderdagavond.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/ede/regeling-oud-papier-voor-clubs-ede-op-de-schop-1.6467161
2016-09-29T20:47:32+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6024213.1463555993!image/image-6024213.JPG
Ede,Gemeenteraad,oud papier,subsidie,clubs,Vernigingen,hermes
Ede
Home / Regio / De Vallei / Ede / Regeling oud papier voor clubs Ede op de schop

Regeling oud papier voor clubs Ede op de schop

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Vrijwilligers van KNA halen oud papier op in Lunteren.
   Fotograaf
  EDE - De Edese regeling voor het ophalen van oud papier, waarmee een tiental verenigingen aanzienlijke geldbedragen ophaalt, stopt per 1 januari. Daartoe besloot een meerderheid in de Edese raad donderdagavond.

  Om de verenigingen te helpen de verliezen op te vangen, stemde een meerderheid in de raad wél voor een ruimere overgangsregeling.

  Afbouwregeling
  Tien verenigingen kregen in het huidige systeem flinke subsidie voor het helpen van afvalverwerker AC bij het ophalen van het oud papier. Verenigingen die hier nu mee moeten stoppen, krijgen een afbouwregeling van drie jaar lang, waarbij ze 85 procent, 65 procent en in het laatste jaar 45 procent krijgen van de opbrengst in 2015.

  De raad was bang dat zonder zo'n regeling clubs zouden kunnen omvallen.

  Nieuwe regeling
  Verenigingen die gebruik willen maken van een nieuwe, versoberde regeling voor het oud papier, krijgen ook een ruimere overgangsregeling. Hierbij krijgen ze het eerste jaar 50 procent van de laatste opbrengst en een jaar later nog 20 procent.

  In het nieuwe systeem mogen verenigingen alleen oud papier ophalen door middel van een grote container bij het eigen clubgebouw. Dit gebeurt nu ook al bij sommige clubs.

  Problemen
  Diverse verenigingen, zoals zangkoor Fiducia in Ede en muziekvereniging KNA uit Lunteren, hebben echter al laten weten dat dit voor hen grote problemen oplevert. Edenaren zouden volgens hen inmiddels al teveel gewend zijn aan het systeem van papiercontainers aan huis. En dus vrezen ze een flink gat in hun begroting.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties