article
1.6585757
EDE - De afgesloten homo-ontmoetingsplek bij parkeerplaats Ginkelse Zand langs de A12 in Ede is nog altijd in gebruik. Dat zeggen diverse gebruikers en homobelangenorganisatie COC Nederland. Zij willen dat Ede de afsluiting ongedaan maakt.
'Seksbos' langs A12 bij Ede nog altijd in gebruik
EDE - De afgesloten homo-ontmoetingsplek bij parkeerplaats Ginkelse Zand langs de A12 in Ede is nog altijd in gebruik. Dat zeggen diverse gebruikers en homobelangenorganisatie COC Nederland. Zij willen dat Ede de afsluiting ongedaan maakt.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/ede/seksbos-langs-a12-bij-ede-nog-altijd-in-gebruik-1.6585757
2016-10-29T05:30:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6239452.1470319524!image/image-6239452.JPG
Ede,B&W,Burgemeester,LHBT,Keelbos,Ginkelse Zand,Homo-ontmoetingsplek,A12,hermes
Ede
Home / Regio / De Vallei / Ede / 'Seksbos' langs A12 bij Ede nog altijd in gebruik

'Seksbos' langs A12 bij Ede nog altijd in gebruik

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Locatie
   DG
  EDE - De afgesloten homo-ontmoetingsplek bij parkeerplaats Ginkelse Zand langs de A12 in Ede is nog altijd in gebruik. Dat zeggen diverse gebruikers en homobelangenorganisatie COC Nederland. Zij willen dat Ede de afsluiting ongedaan maakt.

  Ede sloot deze zomer de hekken die vanaf de parkeerplaats toegang geven naar het bos waarin de ontmoetingsplek zich bevindt. Maar dat heeft er niet voor gezorgd dat de plek niet meer gebruikt wordt, zeggen vaste bezoekers.

  Sommigen klimmen over het hek. Anderen ontmoeten elkaar in de bosjes voor het hek om daar seks te hebben.

  Boosheid
  Bij COC Nederland is boosheid over het afsluiten van het bosje. Juist op de conservatieve Veluwe zijn homo-ontmoetingsplekken hard nodig, zegt Janneke van Maansen van het COC. Ook sommige Edese raadsleden zijn boos. „Het wordt nu nog moeilijker uit de kast te komen in de gemeente Ede", aldus Ellen Out van GroenLinks.

  Alternatief
  Een van de voormalige gebruikers zegt dat homo's nu andere plekken in de gemeente opzoeken, onder meer het Roekelse Bos. Deze plekken zijn echter veel minder anoniem voor zowel gebruikers als passanten.

  Bezwaren
  Belangenorganisatie stichting Keelbos is bij de gemeente Ede in het geweer gekomen tegen de sluiting. Deze week bleek uit een wob-verzoek van de stichting dat de laatste officiële klachten bij de gemeente over de parkeerplaats uit 2012 kwamen.

  Uit een wob-verzoek bij de politie blijkt dat er door agenten amper overlast is geconstateerd door de ontmoetingen van mannen. Klachten van omwonenden en anderen waren juist een van de redenen om de hekken te sluiten.

  Wandelaars
  Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er echter ook de afgelopen jaren meldingen gedaan van overlast door omwonenden en wandelaars. Deze zijn of in gesprekken gedaan of telefonisch en dus niet geregistreerd, meldt hij. „Bovendien wil ik benadrukken dat de burgemeester meerdere redenen had het hek af te sluiten."

  Lees meer over het seksbos in de papieren krant van 29/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties