article
1.6179892
EDE - De breuk van een grote transportleiding heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Edese wijk Maandereng voor een waterballet gezorgd.
Waterballet door leidingbreuk in Edese wijk Maandereng
EDE - De breuk van een grote transportleiding heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Edese wijk Maandereng voor een waterballet gezorgd.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/ede/waterballet-door-leidingbreuk-in-edese-wijk-maandereng-1.6179892
2016-07-09T12:51:14+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6179893.1468067973!image/image-6179893.JPG
Ede,Wonen,Bouw en wonen,water,avecampstraat,leidingbreuk,wateroverlast,Vitens,paul gabrielstraat,asselynstraat,gheynstraat,hermes
Ede
Home / Regio / De Vallei / Ede / Waterballet door leidingbreuk in Edese wijk Maandereng

Waterballet door leidingbreuk in Edese wijk Maandereng

Foto's
6
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
  • Afbeelding
  • Afbeelding
   Beschrijving
   foto's: familie Postma uit Ede
  • Afbeelding
  • Afbeelding
  • Afbeelding
  EDE - De breuk van een grote transportleiding heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Edese wijk Maandereng voor een waterballet gezorgd.

  Bewoners van de Asselynstraat, de Avecampstraat, de Gheynstraat en de Paul Gabriëlstraat in Ede zagen zaterdagnacht rond 01.00 uur hoe hun straten in rap tempo blank kwamen te staan. Een breuk in een waterleiding met een doorsnee van 50 centimeter was de oorzaak.

  Lage waterdruk
  „De leiding die in de Asselynstraat is gebroken, is een aorta voor heel Ede”, reageert een woordvoerder van waterbedrijf Vitens op de storing. „Daardoor hebben vrijwel alle huishoudens (zo'n 46.000, redactie) last gehad van een lage waterdruk.”

  Reparatie
  Vanwege het tijdstip hebben veel mensen echter niets van de storing gemerkt. Rond 03.00 uur was de storing verholpen. Vitens werkt vandaag nog wel aan de reparatie van de leiding.

  Schade
  Volgens Corrie Post kwam het water in de nacht tot halverwege haar kuiten: „Ik ben met laarzen aan even wezen kijken. Bij auto's stond het tot aan de bodemplaat, dat ging nog net goed.”

  Hoewel de familie Postma dichtbij de leidingbreuk woont, valt de schade ter plekke mee. „Er stond vannacht een laagje water in de schuur, maar echte schade hebben we er niet van. Verderop is door kortsluiting de stroom uitgevallen toen het water bij een vriezertje in de schuur kwam, dat is wel heel vervelend. In huis is het water gelukkig niet gekomen. Achter de huizen ligt nu nog wel een soort zwembad.”

  Pech
  Volgens Vitens is er geen duidelijke aanleiding voor de leidingbreuk. „We hebben in Nederland 49.000 kilometer aan leidingen liggen, zo'n breuk als deze is gewoon pech”, stelt een woordvoerder.

  Zaterdagochtend had ook Bennekom last van een kleine storing, daar zaten twee straten zonder water.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties