article
1.6160819
RENSWOUDE - Petra Doornenbal slaat meteen 'de handen aan de ploeg', als ze begint als burgemeester van Renswoude. „Ik ben niet van het lintjes knippen", vertelt ze.
Renswoude 'inkoppertje' voor nieuwe burgemeester
RENSWOUDE - Petra Doornenbal slaat meteen 'de handen aan de ploeg', als ze begint als burgemeester van Renswoude. „Ik ben niet van het lintjes knippen", vertelt ze.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/renswoude/renswoude-inkoppertje-voor-nieuwe-burgemeester-1.6160819
2016-07-03T10:31:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6160820.1467471453!image/image-6160820.JPG
Renswoude,Burgemeester,burgemeester,hermes
Renswoude
Home / Regio / De Vallei / Renswoude / Renswoude 'inkoppertje' voor nieuwe burgemeester

Renswoude 'inkoppertje' voor nieuwe burgemeester

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Petra Doornenbal met echtgenoot Marco en hond Thomas. Foto: Ruud Voest
  RENSWOUDE - Petra Doornenbal slaat meteen 'de handen aan de ploeg', als ze begint als burgemeester van Renswoude. Ik ben niet van het lintjes knippen", vertelt ze. 

  Doornenbal woonde haar hele leven in Lopik en haar hele familie komt er vandaan. Na haar carrière van twaalf jaar als provinciaal politicus hoefde de 44-jarige Petra Doornenbal dan ook niet meer zo nodig een bestuurlijke functie.

  Inkoppertje
  Toen de vacature voor burgemeester van Renswoude voorbijkwam, hoefde ze echter niet lang na te denken. „Ik zou niet zo gauw op zo'n baan in een andere gemeente gesolliciteerd hebben. Maar ik heb altijd gezegd: als Renswoude voorbijkomt, dan doe ik het. Toen dat dus gebeurde, was het echt een inkoppertje voor me."

  Traditioneel
  Samen met haar man Marco, die een loon- en grondverzetbedrijf heeft, en haar twee kinderen zet ze nu met enige pijn in het hart een bord 'te koop' in de tuin van haar huis in Lopik, waar ze de laatste zestien jaar woonde. „Hier zijn de kinderen groot geworden."

  Haar politieke baan in de provincie was een parttime functie en dat had ze met opgroeiende kinderen ook niet anders gewild. Al kwam de fulltimebaan van gedeputeerde voor het CDA best weleens voorbij. „Wat dat betreft zijn we een behoorlijk traditioneel gezin. Ik heb er altijd voor de kinderen willen zijn."

  Mentaliteit
  Ze had nooit burgemeester in haar eigen dorp Lopik willen worden, maar ziet wel veel parallellen met Renswoude. „Het zijn allebei agrarische gemeenschappen waar iedereen elkaar kent. De mentaliteit van 'doe maar gewoon' geldt in beide dorpen. Ik ga me daar heel senang voelen. Als het nodig is, neem ik afstand van een heikel onderwerp, maar in principe kan iedereen me op straat op elk onderwerp aanspreken."