article
1.5261242
RHENEN - Een 9-jarig meisje uit Rhenen is maandagmiddag om het leven gekomen nadat zij in de problemen was geraakt in zwembad 't Gastland. Dat meldt een woordvoerder van de politie.
9-jarig meisje uit Rhenen verdronken in zwembad 't Gastland
RHENEN - Een 9-jarig meisje uit Rhenen is maandagmiddag om het leven gekomen nadat zij in de problemen was geraakt in zwembad 't Gastland. Dat meldt een woordvoerder van de politie.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/rhenen/9-jarig-meisje-uit-rhenen-verdronken-in-zwembad-t-gastland-1.5261242
2015-09-21T15:17:29+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5261289.1442848334!image/image-5261289.JPG
Rhenen,Ongeval
Rhenen
Home / Regio / De Vallei / Rhenen / 9-jarig meisje uit Rhenen verdronken in zwembad 't Gastland

9-jarig meisje uit Rhenen verdronken in zwembad 't Gastland

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  RHENEN - Een 9-jarig meisje uit Rhenen is maandagmiddag om het leven gekomen nadat zij in de problemen was geraakt in zwembad 't Gastland. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

  Het gaat om een leerling van de Ericaschool. Het meisje was samen met haar klasgenootjes uit de twee groepen 5 van de christelijke school in het zwembad voor schoolzwemmen toen het drama zich voltrok.

  Bodem
  Nadat de zwemles was afgelopen en het bad leeg was, maakte de badmeester nog een ronde langs het bad en zag het meisje,
  dat van Syrische afkomst is, op de bodem liggen. Het slachtoffertje is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. Onderweg werd duidelijk dat het meisje was overleden.

  Samenzijn
  Directrice Karin Majoor van de Ericaschool laat weten dat iedereen op de school "intens verdrietig is." Dinsdagmorgen is er een samenzijn op de school waarbij de gedachten uitgaan naar het getroffen gezin. Naast het 9-jarige meisje zitten er nog meer kinderen uit het gezin op de school. Daarnaast vraagt de directrice om rust.
  Ook de burgemeester laat weten dat hij diep geraakt is door het overlijden van het meisje. "Mijn medeleven gaat uit naar de familie, klasgenoten en andere betrokkenen.” De zwemgelegenheid is vanwege het incident afgegrendeld door de politie. De gemeente heeft bekend gemaakt dat het zwembad tot woensdag gesloten blijft.

  Onderzoek
  Direct na de melding kwamen hulpdiensten massaal ter plaatse. Onder meer een mobiel medisch team werd per helikopter opgeroepen. Exploitant Optisport van het zwembad wil nog niet ingaan op vragen over de zaak.

  Oorzaak
  De politie gaat getuigen en medewerkers van het zwembad horen om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen. "Maar we laten de mensen die we willen bevragen eerst verwerken wat er gebeurd is," zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens. "De emoties liepen uiteraard hoog op. Daar nemen we dus de tijd voor."

     Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties