article
1.6655283
VEENENDAAL - De kans is groot dat de ChristenUnie (CU) ProVeenendaal opvolgt als nieuwe partij in het gevallen Veenendaalse college van B en W. De partij wil daar zelf pas uitsluitsel over geven na het gesprek vrijdag met de informateur en de politieke partijen.
ChristenUnie in beeld voor nieuw college Veenendaal
VEENENDAAL - De kans is groot dat de ChristenUnie (CU) ProVeenendaal opvolgt als nieuwe partij in het gevallen Veenendaalse college van B en W. De partij wil daar zelf pas uitsluitsel over geven na het gesprek vrijdag met de informateur en de politieke partijen.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/veenendaal/christenunie-in-beeld-voor-nieuw-college-veenendaal-1.6655283
2016-11-17T20:34:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3535048.1460118981!image/image-3535048.JPG
Veenendaal,Gemeenteraad,collegevorming,hermes
Veenendaal
Home / Regio / De Vallei / Veenendaal / ChristenUnie in beeld voor nieuw college Veenendaal

ChristenUnie in beeld voor nieuw college Veenendaal

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Gemeentehuis van Veenendaal
   Titel
   Gemeentehuis van Veenendaal
   Beschrijving
   Het gemeentehuis van Veenendaal.
   Fotograaf
  VEENENDAAL - De kans is groot dat de ChristenUnie (CU) ProVeenendaal opvolgt als nieuwe partij in het gevallen Veenendaalse college van B en W. De partij wil daar zelf pas uitsluitsel over geven na het gesprek vrijdag met de informateur en de politieke partijen.

  Veenendaal wil snel een nieuw college van B en W, nadat vorige maand alle vijf wethouders opstapten vanwege een onderlinge vertrouwensbreuk.

  Verslag
  Informateur Bort Koelewijn presenteert vrijdag zijn analyse aan de fractievoorzitters van de elf politieke partijen in de raad. Koelewijn, burgemeester van Kampen, is benoemd als informateur om Veenendaal aan een nieuw college te helpen. Hij sprak vorige week alle partijen en presenteert deze vrijdag zijn verslag.

  Conclusie
  Zijn conclusie lijkt te zijn dat de vier collegepartijen SGP, D66, VVD en CDA zonder ProVeenendaal kunnen doorgaan. Die laatste partij zou ingeruild kunnen worden voor de ChristenUnie (CU), de grootste (oppositie)partij in de raad. Dat is op zich een logisch idee aangezien de CU bij het aantreden van het college in 2014 het raadsprogramma heeft onderschreven en een nieuw college aan een ruime meerderheid kan helpen.

  Prematuur
  Volgens een bericht op de site van de Veenendaalse Krant zou het nieuwe college zelfs al rond zijn. De CU wil daar niet op ingaan. „Het is prematuur om te zeggen dat er een college is", aldus Engbert Stroobosscher, fractievoorzitter van de CU. „Knap dat iemand dat weet terwijl het gesprek nog gevoerd moet worden. We gaan met alle partijen de bevindingen van Koelewijn samen bespreken. Het is nog maar helemaal de vraag wat de fracties daar van vinden. Pas daarna weten we welke kant het op gaat."

  Voorlopige visie
  Informateur Koelewijn: „Ik heb een rapportage naar de fractievoorzitters gestuurd en die ga ik vrijdag voorleggen. Maar dat is mijns inziens een voorlopige visie. Ik heb een analyse gemaakt van de gesprekken die ik heb gevoerd maar ik weet niet wat voor een beleving die mensen daarbij hebben."

  Fractievoorzitters willen pas reageren na het overleg.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties