article
1.6069197
VEENENDAAL - De regenboogvlag gaat 11 oktober - de Nationale Coming Outdag - niet wapperen op het gemeentehuis van Veenendaal.
Geen regenboogvlag op gemeentehuis Veenendaal
VEENENDAAL - De regenboogvlag gaat 11 oktober - de Nationale Coming Outdag - niet wapperen op het gemeentehuis van Veenendaal.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/veenendaal/geen-regenboogvlag-op-gemeentehuis-veenendaal-1.6069197
2016-06-01T13:03:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5980124.1466070165!image/image-5980124.jpg
Veenendaal,Burgemeester,Regenboogvlag,hermes
Veenendaal
Home / Regio / De Vallei / Veenendaal / Geen regenboogvlag op gemeentehuis Veenendaal

Geen regenboogvlag op gemeentehuis Veenendaal

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ANP
  VEENENDAAL - De regenboogvlag gaat 11 oktober - de Nationale Coming Outdag - niet wapperen op het gemeentehuis van Veenendaal.

  Het college van B en W heeft dat verzoek van D66 Veenendaal afgewezen.

  Regenboogvlag
  D66 had daar om verzocht na een oproep van COC Midden-Nederland. Die organisatie had de gemeenten in Midden-Nederland gevraagd om op die dag (Nationale Coming Outdag) de vlag te hijsen. De regenboogvlag is het symbool van de homobeweging.

  Vlaggenprotocol
  Burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal laat weten, dat om praktische redenen het college er niet aan meewerkt: "We houden ons aan het huidige vlaggenprotocol. Dat is om te voorkomen dat je allerlei verzoeken gaat krijgen van belangengroepen." Het college wil geen precedent scheppen door de regenboogvlag wel toe te staan.

  Rainbow Walk
  Volgens Kolff zijn er genoeg andere manieren om aandacht te vragen voor gelijkberechtiging van homo's. Hij verwijst daarbij onder andere naar de Rainbow Walk die in augustus 2015 in Veenendaal werd gehouden en waar de burgemeester zelf ook bij was.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties