article
1.6293271
VEENENDAAL - Praalwagens die mee willen doen met de traditionele Lampegietersoptocht in Veenendaal, moeten dit jaar een verzekering hebben. De vrees is dat daardoor deelnemers af gaan haken.
Lampegietersoptocht mag niet zonder verzekering
VEENENDAAL - Praalwagens die mee willen doen met de traditionele Lampegietersoptocht in Veenendaal, moeten dit jaar een verzekering hebben. De vrees is dat daardoor deelnemers af gaan haken.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/veenendaal/lampegietersoptocht-mag-niet-zonder-verzekering-1.6293271
2016-08-26T05:05:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.2572063.1350796419!image/image-2572063.JPG
Veenendaal,Evenement,Lampegietersoptocht,hermes
Veenendaal
Home / Regio / De Vallei / Veenendaal / Lampegietersoptocht mag niet zonder verzekering

Lampegietersoptocht mag niet zonder verzekering

Foto's
1
Reacties
Reageer
  VEENENDAAL - Praalwagens die mee willen doen met de traditionele Lampegietersoptocht in Veenendaal, moeten dit jaar een verzekering hebben. De vrees is dat daardoor deelnemers af gaan haken.

  Lampegietersavond op 19 september is een traditioneel feest waarbij kinderen met lampionnen door de stad trekken. In sommige wijken rijden karren en praalwagens mee. En die moeten nu oppassen.

  Kinderen
  Welzijnsstichting Veens, organisator van Lampegietersoptocht, heeft laten weten dat vanaf dit jaar een speciale praalwagenverzekering vereist is voor wagens en karren waar kinderen op zitten of staan.

  Pas vorige week is er uitgebreid aandacht besteed aan de verplichte verzekering in publicaties. Zo'n vergunning kost geld, bovendien moeten praalwagens ook nog een speciale APK-keuring gehad hebben.

  Zorgen
  In de wijk Petenbos, waar een van de grootste Lampegietersoptochten wordt gehouden, maakt de organisatie zich wel zorgen. Danny van de Loosdrecht van de organisatie in Petenbos: „Bij ons in de wijk is een traditie van praalwagens, daar willen we ook prijzen aan verbinden. Vorig jaar hadden we er twaalf, maar als er door deze maatregelen straks maar een paar wagens aan de start verschijnen, is dat slecht voor de traditie van de optocht.”

  Flyers
  Van de Loosdrecht vreest dat de nieuwe regels niet bij iedereen bekend zijn. „We horen er weinig over uit de wijk, weten ook niet of we iedereen bereiken. Wij gaan volgende week nog een keer speciale flyers van huis tot huis brengen.”

  Kosten
  Wat de kosten voor de verzekering betreft, kunnen mensen zich eenmalig melden bij de gemeente. Die heeft laten weten eenmalig een substantieel bedrag bij te willen dragen voor de aanschaf van zo'n vergunning.