article
1.5748555
VEENENDAAL - Het vertrek van de V&D is een flinke klap voor het winkelcentrum van Veenendaal dat de laatste jaren steeds leger werd. Gemeente en ondernemers zinnen op maatregelen.
Maatregelen tegen leegstand winkelcentrum Veenendaal
VEENENDAAL - Het vertrek van de V&D is een flinke klap voor het winkelcentrum van Veenendaal dat de laatste jaren steeds leger werd. Gemeente en ondernemers zinnen op maatregelen.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/veenendaal/maatregelen-tegen-leegstand-winkelcentrum-veenendaal-1.5748555
2016-02-22T06:02:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5748556.1456058795!image/image-5748556.JPG
Veenendaal,Economie,Detailhandel,Leegstand,hermes
Veenendaal
Home / Regio / De Vallei / Veenendaal / Maatregelen tegen leegstand winkelcentrum Veenendaal

Maatregelen tegen leegstand winkelcentrum Veenendaal

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Lege winkelpanden in de Veenendaalse Corridor. Foto: Tamara Reijers
  VEENENDAAL - Het vertrek van de V&D is een flinke klap voor het winkelcentrum van Veenendaal dat de laatste jaren steeds leger werd. Gemeente en ondernemers zinnen op maatregelen.
  Het is een zaak van de lange adem, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten

  In Veenendaal is het aantal lege winkelpanden de afgelopen jaren gestaag gegroeid. "Maar het vertrek van de V&D tikt natuurlijk wel aan, dat is in 1 keer 3.300 vierkante meter die verdwenen is", aldus binnenstadsmanager Peter Baten namens de ondernemers in het centrum.

  De klap komt extra hard aan omdat de V&D een van de sterattracties was in de winkelpassage Corridor, het paradepaardje van Veenendaal. Daar staan inmiddels 19 panden leeg.

  'Pimp het centrum'
  Veenendaal bewandelt verschillende wegen om het winkelcentrum weer aantrekkelijk te maken. Zo loopt er dit jaar een proef met gratis parkeren op de zaterdag in drie gemeentelijke parkeergarages. In maart is er een brede dialoogbijeenkomst onder de noemer 'pimp het centrum' waar de politiek, experts, ondernemers, bezoekers van de binnenstad en andere betrokkenen hun ideeën kunnen inbrengen.

  Acties
  Baten: "We zijn met nog meer dingen bezig. Zo hebben we meer dan 700 hoofdkantoren aangeschreven om ze te attenderen op de mogelijkheden in Veenendaal. Verder is er een starterspunt opgericht waar startende ondernemers hulp en advies kunnen krijgen. Het bouwproject Brouwerspoort in het centrum gaat binnenkort verder, met een nieuw gebouw waarin de Hoogvliet supermarkt komt en waar de stadsgracht verder door wordt getrokken. Dat komt de uitstraling ten goede. Het is een zaak van de lange adem, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties