article
1.6318568
VEENENDAAL - Bewoners van Veenendaal-West willen graag, dat de fietskruisingen in hun wijk veiliger worden. Maar al te veel kan de gemeente vooralsnog niet betekenen voor de buurt.
Meer licht op kruispunten Veenendaal-West
VEENENDAAL - Bewoners van Veenendaal-West willen graag, dat de fietskruisingen in hun wijk veiliger worden. Maar al te veel kan de gemeente vooralsnog niet betekenen voor de buurt.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/veenendaal/meer-licht-op-kruispunten-veenendaal-west-1.6318568
2016-08-31T06:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6189635.1468414284!image/image-6189635.JPG
Veenendaal,Verkeer,Fiets,geleideverlichting,kruispunten,hermes
Veenendaal
Home / Regio / De Vallei / Veenendaal / Meer licht op kruispunten Veenendaal-West

Meer licht op kruispunten Veenendaal-West

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  VEENENDAAL - Bewoners van Veenendaal-West willen graag, dat de fietskruisingen in hun wijk veiliger worden. Maar al te veel kan de gemeente vooralsnog niet betekenen voor de buurt.

  De ChristenUnie (CU) hield op 17 februari een bijeenkomst voor de wijk om de verkeersproblemen te bespreken. De reden: de vele ongevallen die gebeuren op plekken waar fietspaden wegen kruisen. Omwonenden van fietsersoversteekplaatsen aan De Monding, Dichterslaan en Hoornzwaluw kwamen daar met ideeën over hoe het beter kan.

  Ideeën
  Die ideeën zijn echter volgens de gemeente zo goed als onhaalbaar. In een memo laat de gemeente weten, dat op de drie kruispunten niet zo heel veel mogelijk is. Er worden wat heggen gesnoeid, mits het groen is waar de gemeente wat over te zeggen heeft. En er komt betere openbare verlichting.

  Led-lampen
  Engbert Stroobosscher, fractievoorzitter van de Veenendaalse CU wordt niet direct wild enthousiast. „Ongelukken gebeuren ook overdag, dus met betere verlichting kom je er niet. We nemen het voorlopig even ter kennisgeving aan en wachten af wat de gemeente gaat doen met ons plan voor geleideverlichting." Dat systeem volgt continu naderende fietsers, berekent wanneer ze bij de oversteek zijn en waarschuwt dan automobilisten. Dat gebeurt met led-lampen in de weg die gaan knipperen als een fietser of scooter de kruising nadert.

  De bevindingen worden in de herfst verwacht.