article
1.6091032
VEENENDAAL - Pannenkoeken eten aan de rand van het Veenendaalse stadspark. Volgens de planning kan dat vanaf 5 juli bij het in aanbouw zijnde pand van ondernemer Hugo van der Velde.
Pannenkoekenrestaurant aan Veense stadspark
VEENENDAAL - Pannenkoeken eten aan de rand van het Veenendaalse stadspark. Volgens de planning kan dat vanaf 5 juli bij het in aanbouw zijnde pand van ondernemer Hugo van der Velde.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/veenendaal/pannenkoekenrestaurant-aan-veense-stadspark-1.6091032
2016-06-08T14:53:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6091033.1465396959!image/image-6091033.JPG
Veenendaal,Horeca,pannenkoekenrestaurant,consument,hermes
Veenendaal
Home / Regio / De Vallei / Veenendaal / Pannenkoekenrestaurant aan Veense stadspark

Pannenkoekenrestaurant aan Veense stadspark

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Hugo van der Velde in het in aanbouw zijnde pannenkoekenrestaurant. Foto: Herman Stöver
  VEENENDAAL - Pannenkoeken eten aan de rand van het Veenendaalse stadspark. Volgens de planning kan dat vanaf 5 juli bij het in aanbouw zijnde pand van ondernemer Hugo van der Velde.

  De zelfstandig ondernemer uit Ede was elf jaar lang eigenaar van grand café De Gulle Gaper in Ede. „In april 2015 heb ik dat verkocht omdat ik een nieuwe uitdaging wilde."

  Centrum
  Het idee voor een pannenkoekenrestaurant in Veenendaal leefde al een tijd. Er is al wel een pannenkoekenhuis net buiten de stad, ten noorden van de A12. Van der Velde: „In Veenendaal zelf echter niet. Zo is het idee ook eigenlijk geboren. Een vriend van mijn vader maakte daar een keer een opmerking over. Dat was in 2008, hij kon nergens in Veenendaal naar een pannenkoekenrestaurant. Toen zeiden we grappend dat ik er eentje zou openen."

  Opening
  Die grap werd vervolgens serieus. De vriend van vader Van der Velde had een mooi stuk grond liggen aan de Grebbeweg, naast het Stadspark. Daar wordt al enkele maanden gewerkt aan een nieuw pannenkoekenrestaurant. „5 juli willen we graag open", aldus Hugo van der Velde, in het gebouw met terras waar deze weken de laatste hand aan wordt gelegd.

  Pannenkoekenrestaurants doen het goed de afgelopen jaren. In 2015 kwamen er 17 bij en Van der Velde zag een gat in de markt in Veenendaal. „De locatie is heel gunstig. Je zit vlak bij het centrum en toch lijkt het wel alsof je hier buiten in het groen zit."

  Werkgelegenheid
  Het is ook goed voor de werkgelegenheid in Veenendaal. „We beginnen met een vast team van 4 mensen maar we zullen naar een groep van 25 tot 30 medewerkers toegaan. We gaan ook zeven dagen in de week open. Daarnaast hebben we ook een aparte ruimte voor feesten of bruiloften. We denken ook aan een trouwlocatie, maar eerst tellen de pannenkoeken."