article
1.5895913
VEENENDAAL - De plannen om het winkelhart van Veenendaal te verbeteren waren er al. Nu hangt er ook een eerste prijskaartje aan: 225.000 euro.
Tijd dringt voor beter centrum in Veenendaal
VEENENDAAL - De plannen om het winkelhart van Veenendaal te verbeteren waren er al. Nu hangt er ook een eerste prijskaartje aan: 225.000 euro.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/veenendaal/tijd-dringt-voor-beter-centrum-in-veenendaal-1.5895913
2016-04-06T10:30:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5475811.1459931371!image/image-5475811.jpg
Veenendaal,Bouw,centrumplannen,Maartje,hermes
Veenendaal
Home / Regio / De Vallei / Veenendaal / Tijd dringt voor beter centrum in Veenendaal

Tijd dringt voor beter centrum in Veenendaal

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Shoppen in de Veenendaalse Hoofdstraat.
   Fotograaf
  VEENENDAAL - De plannen om het winkelhart van Veenendaal te verbeteren waren er al. Nu hangt er ook een eerste prijskaartje aan: 225.000 euro. 

  Volgens VVD raadslid Dylan Lochtenberg begint de tijd te dringen om deze verbeteringen door te voeren.

  Initiatiefvoorstel
  Lochtenberg maakte samen met Dorus Helsen van het CDA en SGP'er Dick Both het initiatiefvoorstel. Doel hiervan is om het winkelhart van Veenendaal economisch weer vitaal te maken. Ook wordt in het plan 75.000 euro gereserveerd voor het zoeken naar evenementen en het in de markt zetten van deze evenementen. 

  Levendiger centrum
  De raadsleden zetten in op 2 plekken aan het Thoomesplein, dat een nieuw stadsplein moet worden. Het gaat om het lege Raboterrein met zijn stadsstrand (100.000 euro) en de sinds 2011 leegstaande Pniëlkerk (25.000 euro). De doorloop van de Hoofdstraat naar de oostkant van het centrum moet verbeterd worden.

  Lochtenberg: "Een opgeknapte Pniëlkerk en een levendig stadsstrand kunnen daar aan bijdragen. Voor de kerk zijn er ideeën genoeg, nu nog een projectleider die ermee aan de slag gaat." 

  Leegte opvullen
  De gemeente vindt het belangrijk bedrijven die nu nog in de aanloopstraten naar het centrum zitten, naar het winkelhart te halen. Deze moeten de lege plekken in het hart van de stad opvullen. Lochtenberg: "Er zitten mooie, ambachtelijke bedrijven die heel goed op deze lege plekken zouden passen. Zo kunnen we de Brouwerspoort (het nieuwe, oostelijke deel van het centrum, red.) afmaken. Maar het gaat dan wel om grote bedragen."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties