article
1.6125649
VEENENDAAL - Veenendaal krijgt zijn eigen bier met de naam Gilberts Blond. Het is nog een pilotproject, maar op 1 juli wordt het eerste fust aangeslagen.
Veenendaal krijgt bier vernoemd naar Gilbert van Schoonbeke
VEENENDAAL - Veenendaal krijgt zijn eigen bier met de naam Gilberts Blond. Het is nog een pilotproject, maar op 1 juli wordt het eerste fust aangeslagen.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/veenendaal/veenendaal-krijgt-bier-vernoemd-naar-gilbert-van-schoonbeke-1.6125649
2016-06-21T09:31:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4283803.1403683923!image/image-4283803.jpg
Veenendaal,Cadeau,Bier,hermes
Veenendaal
Home / Regio / De Vallei / Veenendaal / Veenendaal krijgt bier vernoemd naar Gilbert van Schoonbeke

Veenendaal krijgt bier vernoemd naar Gilbert van Schoonbeke

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  VEENENDAAL - Veenendaal krijgt zijn eigen bier met de naam Gilberts Blond. Het is nog een pilotproject, maar op 1 juli wordt het eerste fust aangeslagen.

  Gilberts Blond is vernoemd naar de in 1519 geboren Gilbert van Schoonbeke, een Antwerpse ondernemer die als belangrijke turfafnemer mede aan de wieg stond van het ontstaan van Veenendaal.

  Hernieuwde belangstelling
  Pieter van Rijnbach en André Merlijn van bureau Beeldenstorm speelden al langer met het idee om een Veenendaals bier te lanceren dat naar Gilbert van Schoonbeke is vernoemd. "Ongeveer een jaar geleden, maar het sluit mooi aan met de hernieuwde belangstelling voor Van Schoonbeke." 

  Zo kwam Stadslab Veenendaal (een samenwerkingsverband van ondernemers en architecten) begin van dit jaar met het idee voor een Gilbert van Schoonbeke jaar in 2019. Het lab wil 500 jaar na zijn geboorte tal van activiteiten organiseren om Veenendaal te promoten.

  Stadsbrouwerij
  Om een echt Veenendaals bier te brouwen, heeft Veenendaal wel een eigen stadsbrouwerij nodig. Van Rijnbach: „Nu laten we het bier nog ergens anders brouwen, maar het is de bedoeling om een eigen stadsbrouwerij op te richten. Daar wordt naar gezocht, in samenwerking met brasserie De Plantage."

  Op 1 juli worden het bier gepresenteerd op een speciale bijeenkomst in brasserie De Plantage.