article
1.6409555
VEENENDAAL - De eerste koopzondag ooit in Veenendaal heeft duizenden bezoekers getrokken naar het centrum. Hoewel de helft van de winkels de deuren dicht hield, was het net zo druk als op een zaterdagmiddag.
Veenendaal omarmt koopzondag
VEENENDAAL - De eerste koopzondag ooit in Veenendaal heeft duizenden bezoekers getrokken naar het centrum. Hoewel de helft van de winkels de deuren dicht hield, was het net zo druk als op een zaterdagmiddag.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/veenendaal/veenendaal-omarmt-koopzondag-1.6409555
2016-09-18T14:45:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6409652.1474210769!image/image-6409652.JPG
Veenendaal,Detailhandel,koopzondag,hermes
Veenendaal
Home / Regio / De Vallei / Veenendaal / Veenendaal omarmt koopzondag

Veenendaal omarmt koopzondag

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  VEENENDAAL - De eerste koopzondag ooit in Veenendaal heeft duizenden bezoekers getrokken naar het centrum. Hoewel de helft van de winkels de deuren dicht hield, was het net zo druk als op een zaterdagmiddag.

  Veenendaal mag sinds deze zomer zes keer per jaar een koopzondag houden, gecombineerd met een evenement. Het betreft een proef van een jaar in de gemeente waar de kerkelijke helft van de stad weinig op heeft met het fenomeen koopzondag.

  Drukker
  De helft van de winkels bleef dicht, maar dat belette bezoekers niet om in drommen naar het centrum te komen. In het eerste uur bleef het in de winkels nog wat stil, maar vanaf half twee werd het ook daar steeds drukker. Ook de terrassen werden bijzonder goed bezocht.

  Tevreden?
  Bestuurslid Annelies van Rooijen van Winkelstad Veenendaal: „De vraag is nu ook of de winkeliers tevreden zijn met de omzet. We gaan maandag gelijk bij de winkels langs om hun bevindingen te noteren.” Rineke Sloetjes van stichting Promotie Veenendaal: „Dit overtreft al onze verwachtingen, deze drukte, een zeer geslaagde eerste koopzondag.”

  Benieuwd
  Dat zag ook SP-raadslid Jan Breur die met zijn doorslaggevende stem in de gemeenteraad de proef mogelijk heeft gemaakt. „Inderdaad erg veel bezoekers. Maar ik ben wel benieuwd of dat is omdat het de eerste keer is. Of andere koopzondagen ook zo druk worden. Voor een geslaagde koopzondag zouden ook meer winkels open moeten, toch wel minimaal zo'n 70 procent.”

  De koopzondag werd gecombineerd met diverse activiteiten in het centrum, waaronder een muziekfestival op het Stadsstrand.