article
1.6046628
VEENENDAAL - D66 in Veenendaal wil graag dat op 11 oktober de regenboogvlag wappert op het gemeentehuis. De partij heeft het college van B en W gevraagd of ze daar aan mee wil werken.
Verzoek om regenboogvlag op Veens gemeentehuis
VEENENDAAL - D66 in Veenendaal wil graag dat op 11 oktober de regenboogvlag wappert op het gemeentehuis. De partij heeft het college van B en W gevraagd of ze daar aan mee wil werken.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/veenendaal/verzoek-om-regenboogvlag-op-veens-gemeentehuis-1.6046628
2016-05-25T07:53:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.5980124.1466070165!image/image-5980124.jpg
Veenendaal,Homoseksualiteit,regenboogvlag,gemeentehuis,hermes
Veenendaal
Home / Regio / De Vallei / Veenendaal / Verzoek om regenboogvlag op Veens gemeentehuis

Verzoek om regenboogvlag op Veens gemeentehuis

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ANP
  VEENENDAAL - D66 in Veenendaal wil graag dat op 11 oktober de regenboogvlag wappert op het gemeentehuis. De partij heeft het college van B en W gevraagd of ze daar aan mee wil werken. 

  D66 reageert daarmee op een oproep van COC Midden-Nederland die de gemeenten in Midden-Nederland heeft gevraagd om op die dag (Nationale Coming Outdag) de vlag te hijsen. De regenboogvlag is het symbool van de homobeweging.

  'Steun aan LGBT-mensen'
  „Wij zien dit als een waardevolle symbolische actie om de steun van de gemeente en de gemeenschap te betonen aan LGBT-mensen in Veenendaal die, zoals vorig jaar in het nieuws kwam, zich helaas nog altijd niet vrij voelen om in het openbaar hun liefde voor elkaar te tonen in onze gemeente", aldus fractievoorzitter Coby van den Heuvel van D66 Veenendaal.

  Niet hand in hand
  Eind 2014 kwam Veenendaler Bas Leijgraaff in het nieuws via een televisieprogramma waarin hij vertelde dat hij als homo in Veenendaal niet hand in hand over straat kon lopen.

  In augustus 2015 werd er in Veenendaal een Rainbow Walk gehouden, om aandacht te vragen voor de emancipatie van homo's. Burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal liep toen ook mee. „Het is een fundamenteel mensenrecht: zijn wie je bent. Maar veel mensen voelen zich daarbij bedreigd. Daarom loop ik graag mee. Veenendaal telt 100 nationaliteiten, 42 kerken, 3 moskeeën. Ik ben de burgemeester van alle inwoners van de gemeente", aldus Kolff destijds tijdens de Rainbow Walk.

  Het college van B en W moet nog een besluit nemen over de vragen van D66, liet een woordvoerder van de gemeente maandag weten.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties