article
1.6672082
ARNHEM/ WAGENINGEN - Tegen een 34-jarige man uit Wageningen is woensdagmiddag anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist. Hij wordt verdacht van afpersing en diefstal met geweld.
Celstraf geëist tegen man (34) uit Wageningen voor afpersing en diefstal
ARNHEM/ WAGENINGEN - Tegen een 34-jarige man uit Wageningen is woensdagmiddag anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist. Hij wordt verdacht van afpersing en diefstal met geweld.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/wageningen/celstraf-ge%C3%ABist-tegen-man-34-uit-wageningen-voor-afpersing-en-diefstal-1.6672082
2016-11-23T12:36:10+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3678545.1440791918!image/image-3678545.jpg
Wageningen,Rechtbank
Wageningen
Home / Regio / De Vallei / Wageningen / Celstraf geëist tegen man (34) uit Wageningen voor afpersing en diefstal

Celstraf geëist tegen man (34) uit Wageningen voor afpersing en diefstal

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Paleis van Justitie in Arnhem.
   Fotograaf
  ARNHEM/ WAGENINGEN - Tegen een 34-jarige man uit Wageningen is woensdagmiddag anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist. Hij wordt verdacht van afpersing en diefstal met geweld. 

  De verdachte zou samen met een andere man uit Renkum een kennis uit Veenendaal hebben afgeperst. Volgens de verdachte is er niets aan de hand en verzint de Veenendaler alle beschuldigingen. „Die man is een fantast, niet helemaal in orde. We kennen elkaar, hebben wel eens een akkefietje gehad. Dat ging over mijn vriendin. Zij woonde een tijd bij hem in, hij behandelde haar slecht. Maar verder slaan de beschuldigingen helemaal nergens op,” aldus de 34-jarige man.

  Geldbedragen
  In een telefoongesprekken met een agent en op het politiebureau vertelt het vermeende slachtoffer een heel ander verhaal. ‘Ik moet elke week geldbedragen aan ze afstaan’, zo klinkt het over de telefoon. ‘Als ik dat niet doe, word ik gelynched en in de greppel gedumpt. Ze terroriseren mij.’

  Motorbende
  Volgens het slachtoffer is de Wageningse man president zijn van een lokale motorbende en door intimidatie en geweld aan geld en dure spullen komen. Meerdere malen zou hij zijn toegetakeld door de Wageningenaar en zijn kompaan uit Renkum. Met gebalde vuisten, een hamer, een nietpistool: ‘Ze zijn verschrikkelijk agressief en hebben een kort lontje.’ Ten slotte zouden de verdachte en de Renkumenaar diverse waardevolle bezittingen uit zijn woning hebben ontvreemdt en nadien bij kringloopwinkels in Arnhem en Veenendaal hebben aangeboden.

  Getuigen
  Volgens de officier van justitie wordt zijn verhaal grotendeels ondersteund met getuigenverklaringen. Ook zijn er camerabeelden uit een kringloopwinkel aanwezig, waarop de twee mannen uit Renkum en Wageningen met de spullen van het slachtoffer te zien zijn. De aanklager eist daarom een celstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, tegen de verdachte.

  De rechtbank doet over twee weken uitspraak.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties