article
1.6128043
WAGENINGEN - Wageningen is er nog niet uit hoe de bereikbaarheid van de stad het beste verbeterd kan worden. Dat bleek vanavond tijdens de algemene beschouwingen rond de kadernota in de gemeenteraad.
Geen verbreding Nijenoord Allee zonder fietsoversteek Hoevestein
WAGENINGEN - Wageningen is er nog niet uit hoe de bereikbaarheid van de stad het beste verbeterd kan worden. Dat bleek vanavond tijdens de algemene beschouwingen rond de kadernota in de gemeenteraad.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/wageningen/geen-verbreding-nijenoord-allee-zonder-fietsoversteek-hoevestein-1.6128043
2016-06-21T21:52:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3613339.1466492471!image/image-3613339.JPG
Wageningen,Fiets,bereikbaarheid,Nijenoord Allee,Hoevestein,Tarthorst,hermes
Wageningen
Home / Regio / De Vallei / Wageningen / Geen verbreding Nijenoord Allee zonder fietsoversteek Hoevestein

Geen verbreding Nijenoord Allee zonder fietsoversteek Hoevestein

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Dit deel van de Mansholtlaan wordt verbreed tot een vierbaansweg.
   Titel
   Dit deel van de Mansholtlaan wordt verbreed tot een vierbaansweg.
   Fotograaf
  WAGENINGEN - Wageningen is er nog niet uit hoe de bereikbaarheid van de stad het beste verbeterd kan worden. Dat bleek vanavond tijdens de algemene beschouwingen rond de kadernota in de gemeenteraad.

  Geen geld
  Het lijkt er wel sterk op dat het aanpakken van de Nijenoord Allee zonder daarbij een fietsoversteek te maken bij Hoevestein het niet gaat halen. Het college van burgemeester en wethouders had juist voorgesteld om die oversteek er niet te laten komen. Er was geen geld (6 miljoen euro) voor.

  Verbreding
  Hettie van Nes (GroenLinks) kondigde aan dat de Nijenoord Allee in elk geval niet verbreed kan worden als er niet beter wordt opgekomen voor de belangen van fietsers en het openbaar vervoer. Daar hoort dus ook een oversteek bij Hoevestein bij. Het Rondje Campus is voor deze coalitiepartij onbespreekbaar.

  Twijfels
  D66 (ook coalitie) toonde bij monde van Peter Veldman ook twijfels bij de verbreding van de Nijenoord Allee. Hij keek vooral naar de financiën en vond dat de tot nu toe ingeslagen weg best verlaten mag worden. „We moeten oppassen dat de investeringen die tot nu toe zijn gedaan, niet de reden zijn om op de ingeslagen weg door te gaan", sprak Veldman. Overigens heeft de meerderheid van de gemeenteraad altijd gekozen voor aanpakken van bestaande wegen (naast de Nijenoord Allee ook de Mansholtlaan).

  In gesprek
  De derde coalitiepartij (Stadspartij) vindt 27 miljoen euro voor de aanpak van de twee verkeersaders te duur. Woordvoerder Rien Bor wil in gesprek met de provincie en Wageningen UR om te zien hoe deze drie partijen samen de bereikbaarheid van Wageningen kunnen verbeteren. Ook kondigde Bor een motie aan om de fietsoverlast in de Tarthorst weer op de agenda te zetten. Hierbij moet wethouder Ter Maat eerst in gesprek met belanghebbenden over een noordelijke route voor de studenten die dagelijks door de wijk fietsen. Levert dat niets op, komt de zuidelijke route weer in beeld.

  Over twee weken worden knopen doorgehakt tijdens een volgende raadsvergadering.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties