article
1.6130493
WAGENINGEN - Nog deze zomer kan de Wageningse hockeyclub WMHC een zogeheten waterveld aanleggen. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.
Hockeyclub WMHC krijgt nieuw waterveld
WAGENINGEN - Nog deze zomer kan de Wageningse hockeyclub WMHC een zogeheten waterveld aanleggen. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/wageningen/hockeyclub-wmhc-krijgt-nieuw-waterveld-1.6130493
2016-06-23T06:05:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4271782.1477860085!image/image-4271782.jpg
Wageningen,Hockey,waterveld,hockey,WMHC,hermes
Wageningen
Home / Regio / De Vallei / Wageningen / Hockeyclub WMHC krijgt nieuw waterveld

Hockeyclub WMHC krijgt nieuw waterveld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   archieffoto
   Fotograaf
  WAGENINGEN - Nog deze zomer kan de Wageningse hockeyclub WMHC een zogeheten waterveld aanleggen. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. 

  Voor een deel is de komst van het snelle kunstgras het gevolg van medewerking van de gemeente Wageningen. Omdat de velden van WMHC gemeentelijk bezit zijn, is er een onderhoudscontract. Daarin staat dat de gemeente in 2018 verplicht is om veld één te vernieuwen.

  Geld voorschieten
  „De hockeyclub wilde graag al in 2016 een nieuw veld, maar daarvoor hadden we de middelen niet", zegt wethouder Dennis Gudden. „Nu heeft WMHC aangeboden om het veld nu al aan te leggen en dit ook te betalen. De vereniging schiet het geld dus voor aan ons. Wij betalen gewoon volgens het contract in 2018."

  Tophockey
  De aanleg van het nieuwe veld gaat de hockeyclub wel geld kosten, want die wil meer dan de gemeente biedt. „De gemeente zou een nieuw half waterveld bekostigen, maar wij willen een echt waterveld. Dat is het beste wat er is. Daar kan je echt tophockey op spelen", aldus voorzitter Niek Jan Bink.

  Daarnaast wil de club nog aanpassingen aan het complex doen, een nieuw terras, een nieuwe tribune plaatsen en een plek voor de zaalhockeyhal.

  Extra fondsen
  De extra wensen van WMHC betekenen wel dat de club extra fondsen moet werven bij leden en sponsoren. „We zijn een actie gestart onder de naam Water Maakt Het Compleet. Daarmee hopen we 150.000 euro bij elkaar te brengen. Als we dat halen kunnen we het hele plan ten uitvoer brengen. Blijft het bijvoorbeeld bij 80.000 euro, dan kunnen we alleen het waterveld realiseren."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties