article
1.6235245
WAGENINGEN - Margriet van den Berg (37) woont in het Droomhuis in hartje Wageningen. Haar dagbesteding brengt ze door bij Zideris, aan de voet van de Grebbeberg bij Rhenen.
Margriet zoekt huisgenoot voor Droomhuis
WAGENINGEN - Margriet van den Berg (37) woont in het Droomhuis in hartje Wageningen. Haar dagbesteding brengt ze door bij Zideris, aan de voet van de Grebbeberg bij Rhenen.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/wageningen/margriet-zoekt-huisgenoot-voor-droomhuis-1.6235245
2016-08-02T06:30:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6235338.1470077772!image/image-6235338.JPG
Wageningen,Woninginrichting,huisgenoot,hermes
Wageningen
Home / Regio / De Vallei / Wageningen / Margriet zoekt huisgenoot voor Droomhuis

Margriet zoekt huisgenoot voor Droomhuis

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Margriet van den Berg maakt een rondje met haar moeder.
   Fotograaf
  WAGENINGEN - Margriet van den Berg (37) woont in het Droomhuis in hartje Wageningen. Haar dagbesteding brengt ze door bij Zideris, aan de voet van de Grebbeberg bij Rhenen.

  Nu zoekt ze samen met haar huisgenoten een nieuwe bewoner.

  Aandacht
  „Ze woont er sinds vier jaar met veel plezier”, zegt moeder Janny van den Berg, die in Renkum woont. „Maar ook aan de dagbesteding bij Zideris beleeft ze erg veel lol. Het is er gezellig en er is veel aandacht voor muziek. Daar is Margriet dol op. En veel staat of valt natuurlijk met de leiding.”

  Muziek
  Margriet is een downmeisje met een laag niveau, zegt moeder. „Thuis is ze opgevoed met veel klassieke muziek. Ooit pakte ze heel voorzichtig de cello en legde die voor zich op de grond. Daarna zong ze zo het leitmotiv van een trio van Haydn mee. Met muziek kun je Margiet raken en met muziek kun je contact met haar maken.” Dat laatste gebeurt niet alleen bij Zideris, maar ook in het Droomhuis is daar alle ruimte voor.

  Begeleiding
  Als Margriet 's middags thuiskomt uit Rhenen, staat de gastvrouw klaar om met haar een appel of sinaasappel te eten. „Daarna gaan ze iets leuks doen. De gastvrouw zorgt ook voor het ontbijt en het avondeten.” De gastouders maken ook deel uit van de leiding. Verder hebben alle kinderen een eigen kamer en zijn er een tuin en een snoezelruimte.”

  Nieuwe bewoner
  Per 1 oktober komt een kamer vrij in het Droomhuis. De kosten worden betaald uit de pgb's van de cliënten. Het huis is eigendom van de Woningstichting, die de kamers verhuurt. De nieuwe bewoner moet zorgzwaarte 5 of 8 hebben.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties