article
1.6581308
WAGENINGEN - De aanleg van het nieuwe korfbalcomplex aan de Marijkeweg in Wageningen heeft vier tot vijf maanden vertraging opgelopen.
Opening korfbalcomplex Wageningen vertraagd
WAGENINGEN - De aanleg van het nieuwe korfbalcomplex aan de Marijkeweg in Wageningen heeft vier tot vijf maanden vertraging opgelopen.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/wageningen/opening-korfbalcomplex-wageningen-vertraagd-1.6581308
2016-10-27T17:03:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6581309.1477583984!image/image-6581309.JPG
Wageningen,Bouwplan,sportaccommodatie,korfbal,hermes
Wageningen
Home / Regio / De Vallei / Wageningen / Opening korfbalcomplex Wageningen vertraagd

Opening korfbalcomplex Wageningen vertraagd

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Saneren van de grond is in volle gang.
   Fotograaf
  WAGENINGEN - De aanleg van het nieuwe korfbalcomplex aan de Marijkeweg in Wageningen heeft vier tot vijf maanden vertraging opgelopen. 

  De oorzaak van de vertraging ligt volgens wethouder Han ter Maat in een studie om de korfbalhal klimaatneutraal te maken, of zelfs extra energie te laten leveren. „Met een soort kooi om de hal heen leek het mogelijk een energieneutrale hal te bouwen, uniek in Nederland. Helaas bleek dat de investeringen te hoog zouden uitvallen, waardoor de hal te duur zou worden."

  Circulair
  De volgende stap is het selecteren van de bouwer. "De ontwerper verzorgt ook de bouw. Dat moet voor snelheid zorgen." De gemeente wil de hal circulair bouwen. Dat betekent dat zo veel mogelijk bouwmateriaal afkomstig is van hergebruik.

  Later terecht
  Volgens Gertjan van Leeuwen, voorzitter van KV Wageningen, betekent dit dat de korfballers pas na het zaalseizoen in 2018 in hun nieuwe onderkomen terecht kunnen. Op dit moment wordt de grond op het bouwterrein gesaneerd.

  Lees meer in de papieren Gelderlander van vrijdag 28 oktober, editie Vallei, of in de e-paper  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties