article
1.6655183
WAGENINGEN - Het ingrijpend verbouwde Wageningse stadhuis is sinds deze week in gebruik. Het heeft ongeveer twee jaar geduurd voor de vernieuwing van het stadhuis aan de Markt klaar was.
Overleggen in hangeieren of zitzakken in Wagenings stadhuis
WAGENINGEN - Het ingrijpend verbouwde Wageningse stadhuis is sinds deze week in gebruik. Het heeft ongeveer twee jaar geduurd voor de vernieuwing van het stadhuis aan de Markt klaar was.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/wageningen/overleggen-in-hangeieren-of-zitzakken-in-wagenings-stadhuis-1.6655183
2016-11-18T07:30:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6655184.1479410678!image/image-6655184.JPG
Wageningen,Bouwplan,verbouwing,stadhuis,hermes
Wageningen
Home / Regio / De Vallei / Wageningen / Overleggen in hangeieren of zitzakken in Wagenings stadhuis

Overleggen in hangeieren of zitzakken in Wagenings stadhuis

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      De nieuwe kantine in het oude postkantoor. Foto: Herman Stöver
    WAGENINGEN - Het ingrijpend verbouwde Wageningse stadhuis is sinds deze week in gebruik. Het heeft ongeveer twee jaar geduurd voor de vernieuwing van het stadhuis aan de Markt klaar was.

    In totaal werd er ruim 9 miljoen euro geïnvesteerd.

    Budget
    „En we zijn tot op heden binnen het budget gebleven", verzekert projectleider Conny Naafs. "Dat was gezien de tegenslag, de vondst van asbest in het begin, een hele opgave."

    Transparant
    In het ruime en lichte atrium waant de bezoeker zich buiten, terwijl hij of zij binnen is. „Het is open en transparant, in de geest van de transparante overheid", zegt Naafs. „En hopelijk voelen de bezoekers zich hier thuis. Ik vind het in elk geval een zeer uitnodigende ruimte."

    Hangeieren
    Blikvanger in het atrium is de balie met hergebruikte klimtouwen uit Wageningse gymzalen. Opvallend zijn de vele speciale vergaderplekken. „Mensen kunnen nu op verschillende manieren met elkaar overleggen", zegt Naafs. „Hangend in speciale hangeieren, fietsend, staand of in een zitzak. We hopen daarmee het zittend werk te beperken en de creativiteit en innovatieve ideeën te stimuleren."

    De kantine is in het voormalige postkantoor, dat ook bij het stadhuis hoort. Ook hier zijn kleine hoekjes waar mensen bij elkaar kunnen kruipen, maar ook naar buiten turen is goed mogelijk. 

    Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Vallei, van vrijdag 18 november of in onze e-paper