article
1.6525729
WAGENINGEN - Het bedrijf Q-Point uit Wageningen heeft donderdag de Food Valley Award 2016 gewonnen. Het bureau ontwikkelde een nieuwe werkwijze waarmee restaurants in dierentuinen 75 procent minder voedsel overhouden en ook 30 procent minder hoeven in te kopen.
Prijs voor Wagenings plan tegen verspilling in horeca
WAGENINGEN - Het bedrijf Q-Point uit Wageningen heeft donderdag de Food Valley Award 2016 gewonnen. Het bureau ontwikkelde een nieuwe werkwijze waarmee restaurants in dierentuinen 75 procent minder voedsel overhouden en ook 30 procent minder hoeven in te kopen.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/wageningen/prijs-voor-wagenings-plan-tegen-verspilling-in-horeca-1.6525729
2016-10-13T11:58:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.1563101.1432387619!image/image-1563101.jpg
Wageningen,Economie,Innovatie,voeding,Food Valley,wageningen
Wageningen
Home / Regio / De Vallei / Wageningen / Prijs voor Wagenings plan tegen verspilling in horeca

Prijs voor Wagenings plan tegen verspilling in horeca

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      De entree van Burgers' Zoo in Arnhem.
      Fotograaf
    WAGENINGEN - Het bedrijf Q-Point uit Wageningen heeft donderdag de Food Valley Award 2016 gewonnen. Het bureau ontwikkelde een nieuwe werkwijze waarmee restaurants in dierentuinen 75 procent minder voedsel overhouden en ook 30 procent minder hoeven in te kopen. 

    Q-Point versloeg Scelta Mushrooms uit Venlo en een project van het bedrijf Sensor Spot uit Wijchen.

    Dierentuin

    Het Wageningse project loopt sinds 2012 en werd in eerste instantie ontwikkeld voor Burgers' Zoo in Arnhem. Andere partners in het project waren Wageningen UR en softwarespecialist Nostradamus.

    Het project bracht een denkomslag teweeg bij de deelnemende horeca-mensen: je hoeft geen grote voorraden eten en drinken in huis te hebben om gasten goed te kunnen bedienen