article
1.6366383
WAGENINGEN - De Veluweloop gaat zaterdag niet door. Toch start zaterdagochtend één team, Ir. Blaaskaak, met de estafetteloop over 88 kilometer.
Team Ir. Blaaskaak loopt afgelaste Veluweloop alleen
WAGENINGEN - De Veluweloop gaat zaterdag niet door. Toch start zaterdagochtend één team, Ir. Blaaskaak, met de estafetteloop over 88 kilometer.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/wageningen/team-ir-blaaskaak-loopt-afgelaste-veluweloop-alleen-1.6366383
2016-09-09T17:31:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.2781148.1473442268!image/image-2781148.JPG
Wageningen,Atletiek,Veluweloop,hermes
Wageningen
Home / Regio / De Vallei / Wageningen / Team Ir. Blaaskaak loopt afgelaste Veluweloop alleen

Team Ir. Blaaskaak loopt afgelaste Veluweloop alleen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Tussenstop tijdens de Veluweloop in 2000.
   Fotograaf
  WAGENINGEN - De Veluweloop gaat zaterdag niet door. Toch start zaterdagochtend één team, Ir. Blaaskaak, met de estafetteloop over 88 kilometer.

  „Voor ons is de Veluweloop, net als voor veel andere ploegen, ook een reünie”, zegt ploegleider Roelof Kleis. „We hebben heel lang nagedacht wat we dan in plaats van de Veluweloop konden doen. Daar kwamen we niet uit en toen kwam ineens anderhalve week geleden het idee om gewoon de Veluweloop te lopen.”

  Zware klus
  Ir. Blaaskaak krijgt nog een zware klus. „We hebben pas acht lopers en officieel hebben we er twaalf nodig. Een paar mensen moeten dus meer dan een etappe lopen. Maar we kunnen het rustig aan doen, want winnen doen we toch”, grapt Kleis.

  Overigens heeft het team in een grijs verleden de Veluweloop een keer gewonnen. Dat was begin jaren 90 van de vorige eeuw, toen er nog tweehonderd ploegen aan de estafette meededen.

  Startschot
  Rik Hoevers, voorzitter van de organiserende Veluweloopcommissie, lost om 09.00 uur het startschot voor de Blaaskaken, zoals ze in de volksmond worden genoemd. „Ja, verder heb ik een rustig weekend”, meldt Hoevers. "Maar het is wel onze bedoeling om de Veluweloop volgend jaar weer op de kalender te krijgen."

  Meer over de Veluweloop van Ir. Blaaskaak in De Gelderlander, editie De Vallei, van zaterdag 10 september, online te lezen via krant.gelderlander.nl  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties