article
1.6695645
WAGENINGEN - Het Conventplein in het centrum van Wageningen wil maar niet tot bloei komen. Daarom wordt de route richting het plein opgefleurd.
'Verborgen' Conventplein krijgt aantrekkelijke looproute
WAGENINGEN - Het Conventplein in het centrum van Wageningen wil maar niet tot bloei komen. Daarom wordt de route richting het plein opgefleurd.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/wageningen/verborgen-conventplein-krijgt-aantrekkelijke-looproute-1.6695645
2016-12-01T06:15:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6695646.1480527259!image/image-6695646.JPG
Wageningen,Detailhandel,Conventplein,middenstand,hermes
Wageningen
Home / Regio / De Vallei / Wageningen / 'Verborgen' Conventplein krijgt aantrekkelijke looproute

'Verborgen' Conventplein krijgt aantrekkelijke looproute

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De nieuw betegelde passage naar het Conventplein. Foto: Herman Stöver
  WAGENINGEN - Het Conventplein in het centrum van Wageningen wil maar niet tot bloei komen. Daarom wordt de route richting het plein opgefleurd. 

  Recent is er een nieuwe poging gedaan om weer wat leven op het Conventplein te krijgen. Met een potje gemeentegeld zijn kleurige tegels ingekocht. Dat heeft geresulteerd in een pad van een meter of twintig. Het begint in de Hoogstraat en eindigt voor restaurant Florissant.

  Richtingaanwijzer
  Weer twintig meter verder is met de tegeltjes een soort richtingaanwijzer gemaakt, die het winkelend publiek symbolisch de weg wijst richting Nationaal Lundiacentrum en Willys Warenhuis. Bij de hoek met de Nieuwstraat en een stukje verder op de kruising met de Hoogstraat zijn ook pijlen van gekleurde tegels gemaakt. Doel? De mensen verleiden deze route te nemen.

  Verlichting
  Het werk is nog niet helemaal af. Zo moet er onder meer nog verlichting worden aangebracht in de passage. Een woordvoerder van de gemeente zegt te hopen dat de route eind dit jaar af is.

  Lees het hele verhaal in de papieren Gelderlander van donderdag 1 december, of in de e-paper.