article
1.6170001
WAGENINGEN - De verdubbeling van de Nijenoord Allee in Wageningen gaat niet door. Dat heeft de gemeenteraad gisteren besloten.
Verbreding Nijenoord Allee Wageningen van de baan
WAGENINGEN - De verdubbeling van de Nijenoord Allee in Wageningen gaat niet door. Dat heeft de gemeenteraad gisteren besloten.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/wageningen/verbreding-nijenoord-allee-wageningen-van-de-baan-1.6170001
2016-07-06T06:17:31+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3978084.1477345693!image/image-3978084.JPG
Wageningen,Verkeer,bereikbaarheid,Nijenoord Allee,hermes
Wageningen
Home / Regio / De Vallei / Wageningen / Verbreding Nijenoord Allee Wageningen van de baan

Verbreding Nijenoord Allee Wageningen van de baan

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Nijenoord Allee.
   Fotograaf
  WAGENINGEN - De verdubbeling van de Nijenoord Allee in Wageningen gaat niet door. Dat heeft de gemeenteraad gisteren besloten.

  Coalitiepartijen D66, GroenLinks en Stadspartij hebben het met steun van de ChristenUnie en het Hart van Wageningen voor elkaar gekregen dat er een aangepaste versie van het oorspronkelijke plan komt.

  Wageningse maat
  De partijen vinden de verbreding van de verkeersader te duur en niet passen bij de 'Wageningse maat'. Daarnaast menen ze dat een verbreding van de weg een aanzuigende werking heeft op het autoverkeer van buiten Wageningen. Dat achten ze onwenselijk.

  Sobere variant
  Voor de nieuwe sobere variant om de Nijenoord Allee aan te pakken, ligt 5,25 miljoen van de gemeente Wageningen klaar. Daarnaast is naar verwachting 14 miljoen euro van de provincie beschikbaar.

  De oorspronkelijke plannen kostten 27 miljoen euro, plus 6 miljoen euro voor een fietsoversteek bij Hoevestein.

  Oversteek
  Een aantal elementen van het originele plan om de Nijenoord Allee aan te pakken wordt wel uitgevoerd. Zo komt er een ongelijkvloerse oversteek van de weg bij de kruising met de Bornsesteeg en de Churchillweg. Daarmee ontstaat een veiliger oversteek voor de duizenden fietsers naar en van de campus, terwijl het autoverkeer kan doorrijden.

  Daarnaast komt er een aanpassing van het kruispunt van de Nijenoord Allee en de Mansholtlaan. Bij Hoevestein blijft een gelijkvloerse kruising omdat de Nijenoord Allee daar niet wordt verbreed. De oversteek kan wel worden verbeterd.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties