article
1.6412544
WAGENINGEN - Het 'eeuwig brandende' Vrijheids- of Bevrijdingsvuur in Wageningen is weer ververst. Lopers van Pallas haalden het van de D-Day-stranden afkomstige vuur op in Eindhoven.
Vrijheidsvuur Wageningen is weer ververst
WAGENINGEN - Het 'eeuwig brandende' Vrijheids- of Bevrijdingsvuur in Wageningen is weer ververst. Lopers van Pallas haalden het van de D-Day-stranden afkomstige vuur op in Eindhoven.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/wageningen/vrijheidsvuur-wageningen-is-weer-ververst-1.6412544
2016-09-19T09:30:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6412545.1474277389!image/image-6412545.JPG
Wageningen,Historie,Van Rumund,Vrijheidsvuur,Ceres,4 ern 5 mei,Pallas,hermes
Wageningen
Home / Regio / De Vallei / Wageningen / Vrijheidsvuur Wageningen is weer ververst

Vrijheidsvuur Wageningen is weer ververst

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De plechtigheid maandagochtend bij het Vrijheidsvuur.
   Fotograaf
  WAGENINGEN - Het 'eeuwig brandende' Vrijheids- of Bevrijdingsvuur in Wageningen is weer ververst. Lopers van Pallas haalden het van de D-Day-stranden afkomstige vuur op in Eindhoven.

  De Wageningse burgemeester Geert van Rumund was er zowel in Eindhoven als in Wageningen bij. 

  Broos
  Dat zei de burgemeester maandagochtend tijdens de door veteranen, studenten en andere belangstellenden goed bezochte plechtige ontsteking: „Toen ik drie echte veteranen bij het vuur in Eindhoven zag staan viel mij natuurlijk op hoe broos deze mannen nu zijn. Ik zie een parallel met vrede en veiligheid: ook die is brozer geworden dan we ooit hadden gedacht. Dat verdient dus onderhoud door er stelselmatig aandacht aan te blijven besteden: dat doen we hier in Wageningen en niet alleen op 4 en 5 mei." 

  Studentenvereniging
  Ook voorzitter Janneke Sloet van Oldruitenborgh van studentenvereniging Ceres, dat in haar voortuin gastvrijheid biedt aan het Vrijheidsvuur, voelt die betrokkenheid: „We realiseren ons nog steeds dat ons Ceres in de oorlog ook haar deuren heeft moeten sluiten. Dankzij het vuur staan wij, en ook passanten, daar nu vaak bij stil."

  Lees een uitgebreid artikel in De Gelderlander, editie Vallei, van dinsdag 20 september of in onze e-paper  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties