article
1.6540754
WAGENINGEN - Geen spinazie of courgette, maar neem algen of wieren bij de warme maaltijd. Dat is het doel van algenteler Algreen uit Wageningen.
Wagenings bedrijf wil mensen aan de algen krijgen
WAGENINGEN - Geen spinazie of courgette, maar neem algen of wieren bij de warme maaltijd. Dat is het doel van algenteler Algreen uit Wageningen.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/wageningen/wagenings-bedrijf-wil-mensen-aan-de-algen-krijgen-1.6540754
2016-10-18T06:35:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6540755.1476720406!image/image-6540755.JPG
Wageningen,Innovatie,algenteelt,Algreen,hermes
Wageningen
Home / Regio / De Vallei / Wageningen / Wagenings bedrijf wil mensen aan de algen krijgen

Wagenings bedrijf wil mensen aan de algen krijgen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Hendrik Staarink in de kas waar Algreen algen teelt. Foto: Herman Stöver
  WAGENINGEN - Geen spinazie of courgette, maar neem algen of wieren bij de warme maaltijd. Dat is het doel van algenteler Algreen uit Wageningen.

  Hendrik Staarink (28 jaar, afgestudeerd in agrarisch waterbeheer) en Stefano Canziani (30 jaar, biotechnoloog) hebben Algreen in april 2015 opgericht.

  Vitaminen
  Ze willen dat mensen algen gaan eten. „We zien het als een nieuwe groente, die ook nog gezond en lekker is. Er zitten veel vitaminen, eiwitten en bijvoorbeeld ijzer in. Wij willen een duurzame teelt van algen opzetten", zegt Staarink. 

  Supermarkt
  De algenliefhebber kan momenteel ook al aan zijn trekken komen. „Die kan algen bestellen op directlyfrom.nl . Dat kan al per 100 gram. Dat kost 7,45 euro. We hopen in de toekomst ook via de supermarkt te leveren."

  Oogst
  De komende jaren wil Algreen voornamelijk de oogsttechniek verbeteren. „Slim oogsten is nog een hele technische uitdaging. En we moeten behoorlijk investeren om de productie te verhogen."

  Lees het hele verhaal in De Gelderlander, editie Vallei, van dinsdag 18 oktober of in onze e-paper  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties