article
1.6172131
WAGENINGEN - Er mogen voorlopig geen werkzaamheden worden verricht die de uitbreiding van de Wageningse golfbaan mogelijk maken. Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem bepaald.
Wageningse golfbaan mag voorlopig niet uitbreiden
WAGENINGEN - Er mogen voorlopig geen werkzaamheden worden verricht die de uitbreiding van de Wageningse golfbaan mogelijk maken. Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem bepaald.
http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/wageningen/wageningse-golfbaan-mag-voorlopig-niet-uitbreiden-1.6172131
2016-07-06T15:28:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6172133.1467822871!image/image-6172133.JPG
Wageningen,Golf,golfbaan,Mooi Wageningen,uitbreiding,hermes
Wageningen
Home / Regio / De Vallei / Wageningen / Wageningse golfbaan mag voorlopig niet uitbreiden

Wageningse golfbaan mag voorlopig niet uitbreiden

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het landgoed na de kap van de bomen eind 2015.
   Fotograaf
  WAGENINGEN - Er mogen voorlopig geen werkzaamheden worden verricht die de uitbreiding van de Wageningse golfbaan mogelijk maken. Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem bepaald.

  Die oordeelde in een zaak die de vereniging Mooi Wageningen en Stichting Behoud Cultureel Landschap De Dorschkamp hadden aangespannen tegen het verlenen van een omgevingsvergunning om de nieuwe baan aan te leggen. Jan Veltman, advocaat van Mooi Wageningen, denkt dat het een half jaar tot een jaar duurt voordat de rechter met een definitieve uitspraak komt. „En negen van de tien keer volgt de rechter het oordeel van de voorzieningenrechter."

  Onderzoek
  Hans Brons van Mooi Wageningen denkt dit ook. „Ik sluit mij graag aan bij de woorden van onze advocaat Jan Veltman. Iedereen die bereid is om het verschil te zien tussen de kleur geel en groen in het bestemmingsplan Buitengebied kon dit zien aankomen. Er loopt overigens bij de provincie nog een onderzoek naar een mogelijke overtreding van de Natuurbeschermingswet", zegt hij. 

  Nieuwe activiteit
  De golfbaan, die nu negen holes telt, ligt op sportpark De Zoom. De uitbreiding is gepland op landgoed De Dorskamp. Dat ligt echter in het Gelders Natuur Netwerk (GNN). Daar zijn geen nieuwe activiteiten toegestaan. De rechter oordeelt dat een golfbaan in dat gebied een nieuwe activiteit is en derhalve niet is toegestaan.

  Uitzonderingen
  In theorie zijn er uitzonderingen mogelijk op de regel dat in het GNN geen nieuwe activiteiten mogen worden ontplooid. Dat is onder meer mogelijk als er geen reële alternatieven mogelijk zijn of er sprake is van een groot algemeen belang. De rechter meent dat de uitbreiding van de golfbaan aan geen van de uitzonderingsmogelijkheden voldoet.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties