article
1.6600998
REGIO - Begraafplaatsen en kerken in Gelderland zijn vandaag voorzien van extra veel kaarsjes en bloemen. Voor rooms-katholieken is het traditioneel op 2 november Allerzielen, maar wat vieren ze eigenlijk?
Lichtjes voor Gelderse doden tijdens Allerzielen
REGIO - Begraafplaatsen en kerken in Gelderland zijn vandaag voorzien van extra veel kaarsjes en bloemen. Voor rooms-katholieken is het traditioneel op 2 november Allerzielen, maar wat vieren ze eigenlijk?
http://www.gelderlander.nl/regio/lichtjes-voor-gelderse-doden-tijdens-allerzielen-1.6600998
2016-11-02T12:13:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6598523.1478011002!image/image-6598523.JPG
Gelderland,Dood,Kerk,Rooms-katholieke geloof
Regio
Home / Regio / Lichtjes voor Gelderse doden tijdens Allerzielen

Lichtjes voor Gelderse doden tijdens Allerzielen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het echtpaar Kraus op de Martinus Begraafplaats in Didam. Foto Jan van den Brink
  REGIO - Begraafplaatsen en kerken in Gelderland zijn vandaag voorzien van extra veel kaarsjes en bloemen. Voor rooms-katholieken is het traditioneel op 2 november Allerzielen, maar wat vieren ze eigenlijk? 

  Tijdens Allerzielen, 'het feest van alle zielen', herdenken rooms-katholieken hun overleden dierbaren. Met name bij recent overleden mensen, wiens ziel nog niet in de hemel is, wordt extra stilgestaan. 

  Mensen steken kaarsjes op, leggen bloemen neer of knippen hagen bij. De meeste katholieke kerken hebben een speciale mis, met extra aandacht voor overledenen. Mensen die dit jaar een dierbare verloren, worden speciaal uitgenodigd. 

  Allerzielen wordt vooral gevierd in traditioneel katholieke landen zoals Portugal en Spanje. Maar ook Gelderlanders besteden vandaag extra aandacht aan de doden. 

  Nijmegen en omgeving
  In de Ontmoetingskerk in de wijk Dukenburg aan de Meijhorst 7033 is om 19.00 een mis om overleden dierbaren te herdenken.

  Arnhem en Velp
  Begraafplaats Moscowa in Arnhem houdt een Allerzielenviering in samenwerking met de Wijngaardparochie. De mis begint om 15.00 uur. In Velp wordt op de rooms-katholieke begraafplaats aan de Bergweg vanaf 15.30 uur een Allerzielenviering gehouden. 

  Tiel
  In Tiel kunnen geloven een kaarsje opsteken voor de doden op de historische begraafplaats Ter Navolging aan de Lingedijk 1. Om 19.00 wordt er een gedicht voorgelezen. 

  Didam
  In Didam worden de zielen van overledenen herdacht vanaf 19.00 uur in de Mariakerk aan het Lieve Vrouwenplein 13.

  Achterhoek
  Ook in Gaanderen begint de Allerzielenmis om 19.00 uur. De viering is in de Martinuskerk aan de Kerkstraat 72. Een uur eerder worden in Doetinchem de doden herdacht met een grafzegening op begraafplaats Vredehof aan de Emmastraat. Start: 18.00 uur.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!