article
1.6163176
DUIVEN - Er wordt dit jaar niet gesleuteld aan de afvaltarieven in Duiven. Een politieke meerderheid vindt het daarvoor veel te vroeg.
Duiven verdubbelt prijs voor wegbrengen afval (nog) niet
DUIVEN - Er wordt dit jaar niet gesleuteld aan de afvaltarieven in Duiven. Een politieke meerderheid vindt het daarvoor veel te vroeg.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/duiven/duiven-verdubbelt-prijs-voor-wegbrengen-afval-nog-niet-1.6163176
2016-07-04T11:25:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3923640.1467631142!image/image-3923640.jpg
Duiven,Gemeenteraad,Afval,hermes
Duiven
Home / Regio / Liemers / Duiven / Duiven verdubbelt prijs voor wegbrengen afval (nog) niet

Duiven verdubbelt prijs voor wegbrengen afval (nog) niet

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DUIVEN - Er wordt dit jaar niet gesleuteld aan de afvaltarieven in Duiven. Een politieke meerderheid vindt het daarvoor veel te vroeg.

  De gemeente haalt sinds de jaarwisseling afval op volgens de diftarwijze. Daarbij betaalt de vervuiler. Een van de grootste wijzigingen is dat gft gratis wordt opgehaald, al is dit wel verwerkt in het vastrecht, een jaarlijks bedrag waar alles in zit.

  Kans
  Het college van burgemeester en wethouders wilde na vier maanden diftar al bekijken of de prijzen of de ophaalsystematiek moeten veranderen. De raad vindt dat de nieuwe werkwijze een jaar de kans moet krijgen om zich te bewijzen.

  Miskleun
  Hoewel het diftarafvalbeleid niemand tegenvalt, vinden diverse fracties de nieuwe werkwijze op het afvalaanbiedstation een miskleun. Nu een poorttarief van 12 euro geldt voor bijvoorbeeld stoeptegels (groenafval zit in het vastrecht en asbest is gratis gebleven), is het aantal betalende bezoekers flink achtergebleven bij 2015.

  Verdubbeling
  Duiven had gerekend op 2.000 bezoekers per maand, maar van januari tot eind mei zijn niet de verwachte 10.000 gekomen maar slechts 2.350. De suggestie om het poorttarief bij de werf te verdubbelen naar 24 euro schiet een meerderheid af. Zo vindt D66 dat Duiven de misgelopen inkomsten niet op de inwoners mag verhalen met een tariefsverhoging.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties