article
1.6442234
DUIVEN - De Duivenaar in wiens tuin vrijdagavond een brand ontstond, wordt niet verdacht van brandstichting. Dat laat de politie desgevraagd weten.
Duivenaar niet verdacht van brandstichting in eigen tuin
DUIVEN - De Duivenaar in wiens tuin vrijdagavond een brand ontstond, wordt niet verdacht van brandstichting. Dat laat de politie desgevraagd weten.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/duiven/duivenaar-niet-verdacht-van-brandstichting-in-eigen-tuin-1.6442234
2016-09-25T14:14:38+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6435884.1474663008!image/image-6435884.jpg
Duiven,Brand,Brandweer,hermes
Duiven
Home / Regio / Liemers / Duiven / Duivenaar niet verdacht van brandstichting in eigen tuin

Duivenaar niet verdacht van brandstichting in eigen tuin

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bij een woning aan De Maatjes heeft vrijdagavond brand gewoed in de achtertuin.
   Fotograaf
  DUIVEN - De Duivenaar in wiens tuin vrijdagavond een brand ontstond, wordt niet verdacht van brandstichting. Dat laat de politie desgevraagd weten.

  Vrijdag vatte de tuin van de Duivenaar vlam. Een scooter en fiets raakten hierbij zwaar beschadigd. In de buurt gonst het van de geruchten dat de man de brand zelf zou hebben aangestoken, maar de politie heeft geen sporen van brandstichting aangetroffen. De man is dan ook niet aangehouden.

  Hoge vlammen
  René Berendsen, de desbetreffende persoon, weet zelf niet hoe de brand heeft kunnen ontstaan. „Ik zat met mijn dochter aan tafel en nog voordat ik mijn eerste hap naar binnen werkte, zag ik hoge vlammen in de tuin." Vervolgens zegt hij, na naar zijn scooter te hebben gekeken, met een tuinslang de brand te zijn gaan blussen. Ook vijf buren probeerden met hun eigen tuinslang verdere malaise te voorkomen.

  Ultimatum
  Enkele omwonenden zeggen dat Berendsen een ultimatum had gekregen van woningcorporatie Vivare voor het opruimen van zijn tuin. Die deadline zou naderen. Berendsen zegt echter geen brief te hebben gehad. „Maar ik moet wel toegeven dat er een hoop rotzooi in de tuin ligt. Ik ga proberen netjes voor de dag te komen, maar dat had eerder gemoeten. Ik wil geen last zijn voor anderen en ga maandag met Vivare in gesprek."