article
1.6390801
DUIVEN - Henk Nijland jr, de zoon van de Duivense oud-wethouder, richt vrijdag de lokale afdeling op van de vereniging SchuldHulpMaatje.
Henk Nijland jr. start Duivense afdeling van SchuldHulpMaatje
DUIVEN - Henk Nijland jr, de zoon van de Duivense oud-wethouder, richt vrijdag de lokale afdeling op van de vereniging SchuldHulpMaatje.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/duiven/henk-nijland-jr-start-duivense-afdeling-van-schuldhulpmaatje-1.6390801
2016-09-15T05:11:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4310621.1425980490!image/image-4310621.jpg
Duiven,Schuld,henk nijland,schuldhulpmaatje,hermes
Duiven
Home / Regio / Liemers / Duiven / Henk Nijland jr. start Duivense afdeling van SchuldHulpMaatje

Henk Nijland jr. start Duivense afdeling van SchuldHulpMaatje

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DUIVEN - Henk Nijland jr, de zoon van de Duivense oud-wethouder, richt vrijdag de lokale afdeling op van de vereniging SchuldHulpMaatje.

  Hij wil Duivenaren en Westervoorters met financiële problemen koppelen aan een maatje. Dit maakt het aflossen van de schuld makkelijker.

  Voldoening
  De 51-jarige Nijland liep al langer met het idee rond iets te doen voor mensen die in de problemen zijn gekomen, maar kwam een jaar geleden echt in actie. „Dat was toen een vriend van mij schulden kreeg. Ik bood hem aan te helpen en hij is inmiddels schuldenvrij. Dat gaf hem voldoening, maar mij zeker ook."

  Samen werkt beter
  Schulden aflossen gaat beter als je het met iemand anders doet; de motivatie stijgt dankzij die ander aan je zijde. Nijland: „De landelijke cijfers wijzen uit dat 30 procent van de schuld af komt, maar dit percentage verdubbelt als je het met een maatje doet."

  Een op de vijf
  In Duiven heeft een op de vijf huishoudens te maken met financiële sores. „In Westervoort ligt dat percentage nog hoger, dus er is werk aan de winkel", verklaart Nijland.

  Intentieverklaring
  Vrijdag ondertekenen de Duivense en Westervoortse kerken een intentieverklaring. Daarmee verbinden zij zich aan SchuldHulpMaatje. Tot de jaarwisseling gunt Nijland zich de tijd om maatjes te vinden.

  Meer over het project leest u in de Gelderlander van donderdag 15 september, editie Liemers, of in de online krant.