article
1.6541621
DUIVEN - Uitvaartondernemer Berry van Beek heeft een product gelanceerd waarmee overledenen op een makkelijkere manier naar beneden te krijgen zijn. De 34-jarige Duivenaar bedacht de Stairslider, oftewel de trappenglijder.
Overledene komt makkelijker beneden met Stairslider
DUIVEN - Uitvaartondernemer Berry van Beek heeft een product gelanceerd waarmee overledenen op een makkelijkere manier naar beneden te krijgen zijn. De 34-jarige Duivenaar bedacht de Stairslider, oftewel de trappenglijder.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/duiven/overledene-komt-makkelijker-beneden-met-stairslider-1.6541621
2016-10-18T07:13:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6541630.1476734738!image/image-6541630.JPG
Duiven,Dood,Uitvinding,hermes
Duiven
Home / Regio / Liemers / Duiven / Overledene komt makkelijker beneden met Stairslider

Overledene komt makkelijker beneden met Stairslider

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Berry van Beek met zijn 'stairslider'.
   Fotograaf
  DUIVEN - Uitvaartondernemer Berry van Beek heeft een product gelanceerd waarmee overledenen op een makkelijkere manier naar beneden te krijgen zijn.  De 34-jarige Duivenaar bedacht de Stairslider, oftewel de trappenglijder. 

  He product is bedacht, omdat het vaak niet eenvoudig is een overledene op een fatsoenlijke manier naar beneden te krijgen.

  Tillen
  Met zijn gepatenteerde vacuümmatras kunnen overledenen in een handomdraai en zonder inspanning van boven naar beneden worden vervoerd. „Ik werk sinds 2012 bij een begrafenisonderneming en heb ook mijn eigen bedrijf. Het is wel eens voorgekomen dat ik iemand die was gestorven, van de slaapkamer naar beneden moest brengen. Dat is niet te doen met een brancard, dus dan moet je tillen. Dat is slecht voor je rug, maar bovendien ook niet de manier waarop je met een stoffelijk overschot wilt omspringen."

  Vacuüm
  De Stairslider is een met granulaatkorrels gevuld matras. De erop gelegde dode wordt verankerd met vier dubbele banden die op veiligheidsgordels lijken. Met een ventiel wordt het matras vervolgens zo hard opgepompt dat het zich om het lichaam vormt en dat er in tien seconden volledig in zit geklemd. Eraf vallen, zoals bij een gewone brancard, is onmogelijk omdat het lijk muurvast zit, als zat het in een betoncocon. Een pluspunt is dat het matras in alle denkbare posities kan worden gekanteld.

  Brandweer
  Zijn williewortelmoment had Van Beek bij de Duivense brandweer, waar hij vrijwilliger is. „Patiënten leggen we wel eens op zo'n matras, dat we al tien jaar gebruiken. Ineens had ik het: waarom gebruiken uitvaartondernemers dit niet ook?"

  De fabrikant biedt een tilgarantie tot 250 kilogram.

  Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander van dinsdag 18 oktober of in onze e-paper.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties