article
1.6498234
LOO - Vijftig 'bijna wilde' runderen uit de Ooijpolder, Klompenwaard en Loowaard worden gevangen en geslacht. De runderen, veelal 2 tot 3 jaar oud, worden in het najaar gevangen. Daarmee voorkomt de stichting dat dieren in de wintermaanden omkomen van de honger.
'Wilde' runderen uit natuurgebieden op het bord
LOO - Vijftig 'bijna wilde' runderen uit de Ooijpolder, Klompenwaard en Loowaard worden gevangen en geslacht. De runderen, veelal 2 tot 3 jaar oud, worden in het najaar gevangen. Daarmee voorkomt de stichting dat dieren in de wintermaanden omkomen van de honger.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/duiven/wilde-runderen-uit-natuurgebieden-op-het-bord-1.6498234
2016-10-07T07:38:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6498583.1475760261!image/image-6498583.jpg
Het Loo,Loo,Voeding,Culinair,wild,hermes,Lutterveld,'t Loo,Lunen,Baak
Duiven
Home / Regio / Liemers / Duiven / 'Wilde' runderen uit natuurgebieden op het bord

'Wilde' runderen uit natuurgebieden op het bord

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Liefhebbers kunnen weer genieten van een stukje wildernisvlees.
      Fotograaf
    LOO - Vijftig 'bijna wilde' runderen uit de Ooijpolder, Klompenwaard en Loowaard worden gevangen en geslacht. De runderen, veelal 2 tot 3 jaar oud, worden in het najaar gevangen. Daarmee voorkomt de stichting dat dieren in de wintermaanden omkomen van de honger.

    De liefhebber kan dit streekproduct kopen. Stichting Free Nature beheert 35 natuurgebieden in Nederland met paarden en runderen als natuurlijke begrazing.

    Te klein
    De Gelderse gebieden zijn te klein om de kuddes onbeperkt te laten groeien. Daarvoor is niet voldoende voedsel in de wintermaanden, aldus Fokko Erhart, beheerder van de drie gebieden.

    Smaak
    De smaak van het wildernisvlees ligt tussen regulier rundvlees en wild hert in, aldus Erhart.

    Een uitgebreid interview met Fokko Erhart vrijdag in De Gelderlander, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl