article
1.6267578
AERDT - Aerdt viert komend weekend kermis. Dit jaar voor het eerst met zeventien jeugdvendeliers, bij elkaar gebracht door een fietsende voorzitter.
Fietsende voorzitter haalt zeventien nieuwe vendeliers binnen in Aerdt
AERDT - Aerdt viert komend weekend kermis. Dit jaar voor het eerst met zeventien jeugdvendeliers, bij elkaar gebracht door een fietsende voorzitter.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/rijnwaarden/fietsende-voorzitter-haalt-zeventien-nieuwe-vendeliers-binnen-in-aerdt-1.6267578
2016-08-16T05:22:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6267649.1471284857!image/image-6267649.JPG
Aerdt,Kermis,hermes
Rijnwaarden
Home / Regio / Liemers / Rijnwaarden / Fietsende voorzitter haalt zeventien nieuwe vendeliers binnen in Aerdt

Fietsende voorzitter haalt zeventien nieuwe vendeliers binnen in Aerdt

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De kinderen staan klaar voor hun training vendelzwaaien in Aerdt.
   Fotograaf
  AERDT - Aerdt viert komend weekend kermis. Dit jaar voor het eerst met zeventien jeugdvendeliers, bij elkaar gebracht door een fietsende voorzitter.

  Met een oproep in de kermiskrant probeerde voorzitter Hans Gerritzen van schutterij Eensgezindheid eerst jeugdige dorpsbewoners zover te krijgen om zich aan te melden als vendelier. Op die oproep kwam weinig respons. Daarop stapte Gerritzen op de fiets. „Ik ben in het hele dorp langs de deuren gegaan”, vertelt hij. „Allemaal waren ze hartstikke enthousiast.”

  Meerwaarde
  De zeventien nieuwe, jonge leden oefenden de afgelopen vijf weken oefenden zaken als het in de maat lopen en het juist vasthouden van de vlag. Komend weekend vormen ze niet alleen een meerwaarde voor de schutterij tijdens deze kermis, maar kunnen ze ook proeven aan dat waarvan Gerritzen en consorten hopen dat zij het in toekomst voort gaan zetten.

  Vertrouwen
  Nadat de vorige editie van de kermis in Aerdt vooral tegenslag kende - er kwam geen koning en tot overmaat van ramp werd de opbrengst van de kermis buitgemaakt bij een overval - ziet voorzitter Hans Gerritzen de komende editie met vertrouwen tegemoet. Zeker nu jong en oud meer dan ooit deel uitmaken van het feest. „Leeftijd maakt bij onze schutterij niet uit”, aldus Gerritzen. „De school mag dan weg zijn, we blijven een hechte gemeenschap.”  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties