article
1.2868596
LOBITH - Het bedrijventerrein aan de Spijksedijk bij Lobith wordt heringericht.
Spijksedijk op de schop
LOBITH - Het bedrijventerrein aan de Spijksedijk bij Lobith wordt heringericht.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/spijksedijk-op-de-schop-1.2868596
2009-11-02T17:14:17+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3535905.1354265836!image/image-3535905.jpg
Lobith
Liemers
Home / Regio / Liemers / Spijksedijk op de schop

Spijksedijk op de schop

  • Afbeelding
   Fotograaf
  LOBITH - Het bedrijventerrein aan de Spijksedijk bij Lobith wordt heringericht.
  Voor bedrijven die er zitten wordt gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden en er komt een plan om het bedrijventerrein af te helpen van het wat rommelige karakter. Op het terrein van zestig hectare staan diverse voormalige steenfabrieken die een nieuwe functie hebben gekregen. De laatste werkende steenfabriek op het terrein, van Wienerberger, maar beter bekend als Daams, heeft onlangs de deuren gesloten.

  Het is de intentie van de provincie Gelderland, de gemeente Rijnwaarden en de bedrijvenkring Spijksedijk om het bedrijventerrein aan de Spijksedijk duurzaam in te richten. Daarbij wordt ook gekeken naar de overlast voor omwonenden. Er zijn klachten uit de buurt over overlast vanaf het bedrijventerrein.

  Aan de Spijksedijk zitten meerdere bedrijven, waarvan drie grote. Deze houden zich allemaal bezig met recycling van afvalproducten. Wellman, een Iers bedrijf, verwerkt PET-flessen tot vullingen voor slaapzakken en kleding, onder andere fleecejacks, AVR doet in de verwerking van afgedankte vloerbedekking tot grondstof voor nieuwe vloerbedekking en Swanenberg handelt in metalen en oud ijzer. Alle bedrijven zitten legaal aan de Spijksedijk, met uitzondering van Swanenberg. Met dit bedrijf wordt gesproken over een inpassing van de activiteiten.

  Op grote delen van het bedrijventerrein Spijksedijk sluiten de bestaande huidige en de door de bedrijven gewenste nieuwe bedrijfsactiviteiten niet meer goed aan op de geldende planologische regeling.

  Deze visie zal vervolgens dienen als basis voor een nieuw op te stellen bestemmingsplan voor het gehele bedrijventerrein. Op 4 november ondertekenen de partijen de samenwerkingsovereenkomst.