article
1.6419514
WESTERVOORT - Fietsverkoper Frank Reerink uit Westervoort baalt van de maandenlange afsluiting van de op te knappen Dorpstraat en Hamersestraat.
Fietsverkoper Frank Reerink uit Westervoort is wegafsluiting beu
WESTERVOORT - Fietsverkoper Frank Reerink uit Westervoort baalt van de maandenlange afsluiting van de op te knappen Dorpstraat en Hamersestraat.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/westervoort/fietsverkoper-frank-reerink-uit-westervoort-is-wegafsluiting-beu-1.6419514
2016-09-21T04:48:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4310479.1397202039!image/image-4310479.jpg
Westervoort,Wegwerkzaamheden,wegafsluiting,fietsen,hermes
Westervoort
Home / Regio / Liemers / Westervoort / Fietsverkoper Frank Reerink uit Westervoort is wegafsluiting beu

Fietsverkoper Frank Reerink uit Westervoort is wegafsluiting beu

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  WESTERVOORT - Fietsverkoper Frank Reerink uit Westervoort baalt van de maandenlange afsluiting van de op te knappen Dorpstraat en Hamersestraat.

  De eigenaar van Reerink Tweewielers overweegt een schadeclaim in te dienen bij de gemeente. Reerink zegt 40 procent omzet te zijn misgelopen. „Dat komt doordat wij niet meer bereikbaar zijn. Alleen Westervoorters die de weg kennen weten ons te vinden, maar niet-Westervoorters zijn er na een kwartier van zoeken wel klaar mee. En ik had de gemeente nog zo gevraagd om niet in mijn hoogseizoen, de zomerperiode, aan de slag te gaan maar in oktober. Dat is niet gebeurd, dus ik denk erover om een claim in te dienen."

  'Klanten naar andere winkel'
  Is de omzetderving al zeer hinderlijk, Reerink vreest dat het leed na de openstelling van de wegen, op zondag 23 oktober, nog niet is geleden. „Want doordat de opknap van de Dorpstraat en de Hamersestraat zo lang duurt, hebben sommige klanten nu mogelijk de loop bij een andere winkel."

  'Konden niet anders'
  Wethouder Arthur Boone van Verkeer vindt het 'supervervelend' wat Reerink moet meemaken. „Maar we konden niet anders. Rijkswaterstaat besliste in de zomervakantie dat de IJsselbrug zou worden opgeknapt, en dan moet je als gemeente daarop anticiperen. Niemand zou het fijn vinden als de brug weer opengaat en dat wij dan met onze doorgaande wegen aan de gang gaan."

  Meer in de Gelderlander van woensdag 21 september, editie Liemers. Ook in onze e-paper.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties