article
1.6459396
WESTERVOORT - De grootste problemen met gehandicapten- en leerlingenvervoerder Avan zijn nu echt getackeld. Dat bezweert de Westervoortse wethouder Arthur Boone.
'Problemen met vervoerder Avan nu opgelost'
WESTERVOORT - De grootste problemen met gehandicapten- en leerlingenvervoerder Avan zijn nu echt getackeld. Dat bezweert de Westervoortse wethouder Arthur Boone.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/westervoort/problemen-met-vervoerder-avan-nu-opgelost-1.6459396
2016-09-29T04:50:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6361986.1474528227!image/image-6361986.JPG
Westervoort,Taxi,Avan,regiotaxi,Arthur Boone,wethouder,hermes
Westervoort
Home / Regio / Liemers / Westervoort / 'Problemen met vervoerder Avan nu opgelost'

'Problemen met vervoerder Avan nu opgelost'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Giovanni Broekhuizen uit Westervoort is donderdag 8 september voor het eerst naar school geweest met de taxi van Avan.
   Fotograaf
  WESTERVOORT - De grootste problemen met gehandicapten- en leerlingenvervoerder Avan zijn nu echt getackeld. Dat bezweert de Westervoortse wethouder Arthur Boone.

  De start van de nieuwe regiovervoerder Avan in de regio Arnhem-Nijmegen was rampzalig. Taxi's die niet of te laat verschenen, kinderen die bij het verkeerde huis werden afgezet en een telefooncentrale die overbelast was.

  Opgelost
  Nu, na vier weken, zijn alle structurele problemen volgens hem opgelost, zegt wethouder Arthur Boone van Westervoort. De VVD'er is voorzitter van Vervoersorganisatie Regio Arnhem-Nijmegen, die bestuurlijk verantwoordelijk is voor Avan.

  „We hebben bijna alle hardnekkige problemen in het leerlingenvervoer per casus aangepakt. De rest loopt goed."

  Nog altijd klachten
  De redactie van de Gelderlander krijgt nog steeds klachten binnen over Avan, over de slechte planning en over te lange ritten bijvoorbeeld.

  Spelregels
  „We hebben met nieuwe spelregels te maken. Sommige ouders vinden dat hun kinderen nu te lang in de taxibus zitten, maar dat valt meestal wel binnen de maximale reistijd die gemeenten hebben vastgesteld." Die ligt tussen de 60 en 90 minuten, afhankelijk van de gemeente. „Dat is niet altijd leuk, maar anders kan het niet. We moeten 10 miljoen bezuinigen op een budget van zo'n 32 miljoen."

  Veel mensen reageren boos omdat ze niet op de hoogte waren van die nieuwe regels. „Die hebben we niet goed gecommuniceerd, dat klopt."

  Lees het interview met Arthur Boone in de papieren krant van 29/09/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties