article
1.6495544
WESTERVOORT - De ene dag woon je nog fijn boven De Missionaris, de andere dag moet je weg. Ex-bewoonster Janneke Vos kan er over meepraten.
Westervoortse baalt dat ze niet meer boven Missionaris mag wonen
WESTERVOORT - De ene dag woon je nog fijn boven De Missionaris, de andere dag moet je weg. Ex-bewoonster Janneke Vos kan er over meepraten.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/westervoort/westervoortse-baalt-dat-ze-niet-meer-boven-missionaris-mag-wonen-1.6495544
2016-10-06T05:25:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6495593.1475682878!image/image-6495593.JPG
Westervoort,Brand,brandveiligheid,hermes
Westervoort
Home / Regio / Liemers / Westervoort / Westervoortse baalt dat ze niet meer boven Missionaris mag wonen

Westervoortse baalt dat ze niet meer boven Missionaris mag wonen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Janneke Vos.
   Fotograaf
  WESTERVOORT - De ene dag woon je nog fijn boven De Missionaris, de andere dag moet je weg. Ex-bewoonster Janneke Vos kan er over meepraten.

  De Westervoortse kreeg van de brandweer te horen dat ze uit het pand aan de Dorpstraat moet. Een controle had uitgewezen dat het gebouw, waar de failliete brasserie De Missionaris tot begin augustus in zat, brandonveilig is. Zo ontbraken rookmelders en stak koperdraad uit stopcontacten.

  'Schande'
  De 28-jarige Vos, die inmiddels in een Arnhems appartement woont, baalt. Zij spreekt er vooral schande van dat pandeigenaar Jan Wijland niet de moeite nam om meer te investeren in het gebouw. Wijland verwerpt die kritiek, omdat Vos in onderhuur zat in de etagewoning en omdat uitbater Aran Tijmense elke maand de huurpenningen inde. Van die onderverhuur had hij geen weet, stelt hij.

  Privacy
  Hoofd risicobeheersing Robert Polman van de brandweer Gelderland-Midden zegt dat de controleurs geen weet hadden van de onderverhuur. „Omdat wij vanwege de privacy nooit woningen mogen betreden." Hij wijst erop dat de situatie zodanig was dat Vos er niet meer mag wonen. Hij wordt bijgevallen door burgemeester Arend van Hout, die blij is dat er niks is gebeurd.

  Een uitgebreid interview met Anna Vos in de Gelderlander van donderdag 6 september, editie Liemers, of in de e-paper  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties