article
1.6156025
ZEVENAAR - Schandalig, gevaarlijk en ongepast. Politiek Zevenaar kwam donderdagavond woorden tekort om de actie van Lokaal Belang te omschrijven.
Actie Lokaal Belang is 'schandalig, gevaarlijk en ongepast'
ZEVENAAR - Schandalig, gevaarlijk en ongepast. Politiek Zevenaar kwam donderdagavond woorden tekort om de actie van Lokaal Belang te omschrijven.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/zevenaar/actie-lokaal-belang-is-schandalig-gevaarlijk-en-ongepast-1.6156025
2016-06-30T21:36:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.2256234.1467322548!image/image-2256234.jpg
Zevenaar,Gemeenteraad,Wethouder,Burgemeester,hermes
Zevenaar
Home / Regio / Liemers / Zevenaar / Actie Lokaal Belang is 'schandalig, gevaarlijk en ongepast'

Actie Lokaal Belang is 'schandalig, gevaarlijk en ongepast'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het BAT-terrein in Zevenaar.
   Fotograaf
  ZEVENAAR - Schandalig, gevaarlijk en ongepast. Politiek Zevenaar kwam donderdagavond woorden tekort om de actie van Lokaal Belang te omschrijven.

  De fractie had een bijeenkomst belegd om zich door ontwikkelaar Solidiam en het COA te laten informeren over de plannen voor onder meer het BAT-terrein. Daar moet een gezamenlijke vreemdelingenlocatie (gvl) komen. Niet een raadsfractie, maar het college van burgemeester en wethouders moet op dit punt de regie nemen.

  Unaniem
  Dat was de strekking van de motie die door VVD en SP werd ingediend als reactie op de actie van Lokaal Belang. De motie werd unaniem gesteund. Behalve door Lokaal Belang, die slechts met twee raadsleden bij de vergadering aanwezig was. Die werd voor de laatste maal voorgezeten door burgemeester Jan de Ruiter. Hij heeft per september zijn vertrek aangekondigd.

  Ongenoegen
  Hij stak zijn ongenoegen over de handelwijze van Lokaal Belang niet onder stoelen of banken. „Het is zorgelijk hoe Zevenaar bestuurd gaat worden”, zei De Ruiter. „Er spelen grote belangen voor Zevenaar. Laat dit een goed leermoment zijn.”

  Een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Liemers, van vrijdag 1 juli, online verkrijgbaar via krant.gelderlander.nl  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties