article
1.6187666
ZEVENAAR/ARNHEM - Ziekenhuis Rijnstate verplaatst de speciale afdeling voor kwetsbare ouderen van Zevenaar naar Arnhem. Dat moet kosten besparen.
Afdeling Rijnstate verhuist van Zevenaar naar Arnhem
ZEVENAAR/ARNHEM - Ziekenhuis Rijnstate verplaatst de speciale afdeling voor kwetsbare ouderen van Zevenaar naar Arnhem. Dat moet kosten besparen.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/zevenaar/afdeling-rijnstate-verhuist-van-zevenaar-naar-arnhem-1.6187666
2016-07-12T15:50:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.2306687.1457883791!image/image-2306687.jpg
Zevenaar,Ziekenhuis,Ouderen,ziekenhuis,hermes
Zevenaar
Home / Regio / Liemers / Zevenaar / Afdeling Rijnstate verhuist van Zevenaar naar Arnhem

Afdeling Rijnstate verhuist van Zevenaar naar Arnhem

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.
   Fotograaf
  ZEVENAAR/ARNHEM - Ziekenhuis Rijnstate verplaatst de speciale afdeling voor kwetsbare ouderen van Zevenaar naar Arnhem. Dat moet kosten besparen.

  De afdeling, met gemiddeld acht patiënten, bestaat sinds 2014. De zogeheten Interdisciplinaire Afdeling Zevenaar (IDAZ) is bedoeld voor kwetsbare ouderen met meerdere gezondheidsklachten. Ze worden daar onderzocht en behandeld door een team specialisten dat onder meer bestaat uit een geriater, internist, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en diëtist. Behandeling is vooral gericht op behoud van de kwaliteit van leven.

  Besparing
  Ziekenhuis Zevenaar heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot locatie van Rijnstate waar patiënten poliklinieken bezoeken en waar op afspraak dagbehandelingen plaatsvinden. Doordeweeks verblijven er ook patiënten van de orthopedische en chirurgische kliniek, vanaf zaterdagmiddag zijn al die patiënten naar huis.

  Uitsluitend voor de IDAZ moesten medewerkers van Rijnstate voor de rest van het weekend diensten draaien en stand-by staan. In Rijnstate Arnhem is dat al permanent geregeld. Daarom worden met de verhuizing kosten bespaard.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties