article
1.6285170
ZEVENAAR - Nabestaanden die willen meewerken aan het boek over het bombardement van Zevenaar moeten nog geworven worden. „Er is wel een lijst met namen van slachtoffers", weet initiatiefneemster Joke Koenen.
Boek in de maak over het bombardement van Zevenaar
ZEVENAAR - Nabestaanden die willen meewerken aan het boek over het bombardement van Zevenaar moeten nog geworven worden. „Er is wel een lijst met namen van slachtoffers", weet initiatiefneemster Joke Koenen.
http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/zevenaar/boek-in-de-maak-over-het-bombardement-van-zevenaar-1.6285170
2016-08-23T06:12:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4407345.1478771332!image/image-4407345.jpg
Zevenaar,Historie,vier tamboers,WOII,tweede wereldoorlog,bombardement,oral history,hermes
Zevenaar
Home / Regio / Liemers / Zevenaar / Boek in de maak over het bombardement van Zevenaar

Boek in de maak over het bombardement van Zevenaar

Foto's
1
Reacties
Reageer
  ZEVENAAR - Nabestaanden die willen meewerken aan het boek over het bombardement van Zevenaar moeten nog geworven worden. „Er is wel een lijst met namen van slachtoffers", weet initiatiefneemster Joke Koenen. 

  De verhalen zullen gaan over de traumatische ervaring, het verlies en de rouw. En daar is een goede attitude voor nodig, vindt initiatiefneemster Joke Koenen. „Daarom zal Erfgoed Gelderland drie dagdelen de workshop Oral History aanbieden op de Volksuniversiteit in Zevenaar, een interviewtechniek", vertelt zij. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden. De universiteit werkt samen met het Liemers Museum, Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar, Werkgroep 4 mei en Stichting Veteranen de Liemers.

  Crowdfunding
  Het doel van het project is om ervoor te zorgen, dat nabestaanden gehoord worden en dat die verhalen worden vastgelegd. Daarnaast willen de organisaties extra aandacht vragen voor de betekenis van het monument De vier tamboers. „Veel mensen weten wel dat het monument met de oorlog te maken heeft, ook vanwege de jaarlijkse dodenherdenking en bijbehorende kranslegging, maar ik kwam erachter dat er veel ouderen zijn die denken dat het hoort bij hotel De Vier Tamboers, dat vroeger in een nabijgelegen pand zat. Om het boek te kunnen maken zullen we starten met crowdfunding. Andere inkomsten hopen we te halen uit de verkoop", zegt Koenen.

  Het boek gaat tussen de 25 en 30 euro kosten. Koenen: "Mensen kunnen vooraf intekenen via een website die we maken, zodat we de oplage kunnen bepalen."

  Bijeenkomst
  Het project draait op vrijwilligers en de workshops worden gesubsidieerd door de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort. Eind september gaat Oral History van start. Belangstellenden zijn vanavond om 19.30 uur welkom bij de Volksuniversiteit in Zevenaar, waar een bijeenkomst wordt gehouden over het project.

  Meer informatie is te vinden in de papieren versie van De Gelderlander, editie Achterhoek, of op de online krant.